Monday, November 30, 2009

Iran: doel

Volgens het hoofd van de iraanse Privatization Organization heeft Iran sinds 2005 ter waarde van $63 miljard van de staatsbedrijven geprivatiseerd. Dit vormt ongeveer 50% van het 10 jarenplan om ter waarde van $120miljard aandelen te privatiseren.
In de meeste gevallen heeft de regering 20% van het vermogen als gerechtvaardigde aandelen aan de armen gegeven en houdt 20% zelf. Van de overblijvende 10% is 5% voor de werknemers en de rest wordt openbaar verhandeld om een prijs voor de verkoop van het meerderheidsbelang vast te stellen.
Economen bekritiseren de regering Ahmadinejad omdat bedrijven die de aandelen kopen, worden geleid door door de staat benoemde directies.
De grootste deal was het verkopen van 51% van de staatsaandelen in de Telecommunication Company of Iran (TCI) aan een iraans consortium voor $8 miljard. Er wordt gezegd dat de IRGC een van de leden van het consortium is.
De IRGC , is de afgelopen jaren een belangrijke economische kracht geworden in de energie, financiele en constructiesector.
bron: PressTV, AFP


De hervormingsgezinde ayatolla Montazeri heeft kritiek geuit op de rol van de Basij tijdens de gewelddadige onderdrukking van de protesten na de verkiezingen en gezegd dat de Basij niet is opgericht "om het pad van Satan te dienen."
Tijdens de demonstraties hebben Basij aanvallen op de demonstranten uitgevoerd en in de menigte geschoten.
De autoriteiten hebben de rol van de Basij ontkend en zeggen dat de daders van de gebeurtenissen infiltranten waren in Basij uniformen.
De Basij werd in 1979 opgericht door Khomeini als vrijwillige paramilitaire organisatie om het land te beschermen. Gedurende de Irak-Iranoorlog zijn duizenden Basij-leden op het slagveld gesneuveld.
Sindsdien is de functie van de Basij die onder de supervisie van de Revolutionary Guards vallen, sterk veranderd.
Revolutionary Guard Commandant, Hosein Hamadani deelde mee dat de functie van de Basij is aangepast en dat, in plaats van een militaire defensieve functie, zij zich vanaf nu gaan bezighouden met veiligheid en culturele activiteiten.
Hij zei tegen Mehrnews dat met veiligheid confrontatie van "zachte dreigingen" wordt bedoeld.
De regering heeft de protesten van na de verkiezingen een "zachte oorlog" genoemd.
bron: payvand.com




Green Brief

Enduring America




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

Sunday, November 29, 2009

Iran: solidair

Shirin Ebadi heeft in een interview gezegd dat het revolutionary court alle persoonlijke rekeningen, haar pensioen, haar mans persoonlijke rekeningen en ook zijn pensioen.
Iran heeft gezegd dat de inbeslagname het gevolg is van een belastingschuld die zij moet betalen over de $1.3 miljoen prijzengeld van de Nobelprijs.
Ook vertelde zij dat zij van plan is binnenkort naar Iran terug te keren.
bron: reuters.com


De iraanse staatsradio heeft gezegd dat het parlement zondag een wet heeft aangenomen waardoor een bedrag van $20 miljoen gereserveerd wordt om schendingen van mensenrechten en complotten tegen Iran door USA en Groot-Brittannie te onderzoeken.
ISNA schrijft dat een werkgroep bestaande uit het Ministerie van Inlichtingen, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Telecommunicatie en Informatie Technologie, Revolutionary Guard Corps en Nationale Security en Buitenlandbeleid commissie zal besluiten hoe het geld zal worden uitgegeven.
bron: newsinfo.inquirer.net

Familieleden van Kianoosh Asa een student aan de ElmoSanat universiteit eneen slachtoffer van het geweld na de verkiezingen hebben de iraanse autoriteiten verzocht een onderzoek in te stellen naar zijn dood en de daders te vervolgen.
Op 15 juni verdween hij bij de bijeenkomst na de verkiezingen en 10 dagen later kon zijn stoffelijk overschot worden opgehaald in de morgue.
Ooggetuigen meldden dat hij gewond was doordat hij in zijn zij was geschoten, maar bij de lijkschouwer was er ook bewijs van een schot in de nek.
Tevens stond de datum van overlijden niet vermeld.
bron: payvand.com


Ter viering van de International Human Rights Day van de Verenigde Naties op 12 December organiseert United 4 Iran een dag die geheel gewijd is aan de mensenrechten in Iran.
Die dag zullen musici, artiesten, schrijvers en anderen van hun solidariteit met studenten, mensenrechtgroeperingen en alle mensen in Iran getuigen.
Veel steden in de wereld hebben evenementen gepland voor 12 december, waaronder Amsterdam, Berlin, Dusseldorf, London, Los Angeles, Paris, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, en Vancouver.
Narges Kalhor, de dochter van Mehdi Kalhor (adviseur van Ahmadinejad) roept in een video op tot deelname.
.

.





Green Brief

Enduring America


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

Saturday, November 28, 2009

Iran: gebeurtenissen

In het environmental graffiti blog staat een artikel waarin met historische foto's de iraanse revolutie van 1979 wordt beschreven.
bron: environmentalgraffiti.com



Vrijdag is door de iraanse minister van buitenlandse zaken ontkend dat Iran de Nobelprijs van Shirin Ebadi in beslag heeft genomen.
Het noorse ministerie van buitenlandse zaken had dit donderdag verklaard en de iraanse zaakgelastigde op het matje geroepen uit protest.
Tevens hadden zij gezegd dat de echtgenoot van Ebadi gearresteerd en geslagen was. Op dit laatste werd door Iran niet ingegaan.
bron: nytimes.com



Behzad Nabavi, is voor een periode van 10 dagen vrijgelaten tegen een borg van $800.000.
Nabavi is een senior lid van Mujahedin of the Islamic Revolution Organization, een hervormingsgezinde groep die de uitslag van de verkiezingen ontkend.
Hij is tot 6 jaar gevangenis veroordeeld.
Shapoor Kazemi, de zwager van Mir Hossein Mousavi is ook tegen borg vrijgelaten.
Dit bedrag is niet bekend gemaakt.
bron: payvand.com



De krant Harana meldt dat zondag 22 november de zoon van martelaar Seyed Mojtaba Hashemi, Commander of Partisan Battles, Seyed Ruhollah Hashemi, samen met zijn vrouw in hun huis in Teheran gedood.
Beiden werden onthoofd.
Er is niet bekend wie verantwoordelijk voor deze aanslag is.
bron: ihrv.org


Abdollah Momeni, woordvoerder van de Alumni Association of Iran (Advar-e Tahkim Vahdait) is tot 8 jaar gevangenis veroordeeld in het eerste showproces.
Hij is op 21 juni gearresteerd en heeft sindsdien 1x naar huis mogen bellen. Toen zijn familieleden hem bezochten kon hij nauwelijks lopen, had kneuzingen onder zijn ogen en maakte een verwarde indruk.
Hij lijdt aan een gastroenterological kwaal en heeft nieruitval gehad gedurende zijn gevangenschap. Hij heeft medische verzorging nodig die hij in gevangenschap niet kan krijgen.
bron: ihrv.org


Op 23 november is in Isfahan de vrouwenrechtactiviste en lid van de Onemillionsignaturecampaign Mehrnoush Etemadi, gearresteerd door agenten van het ministerie van inlichtingen. Zij hebben haar huis doorzocht en persoonlijke zaken in beslag genomen. De reden voor de arrestatie is niet bekend.
bron: ihrv.org


Green Brief

Enduring America




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

Friday, November 27, 2009

Iran: vast


Volgens IRNA is in de gevangenis van Amol een man opgehangen.
De man, Mohammad S. (ook bekend als Fattah) was veroordeeld voor het bezit van 472g heroine.
De leeftijd en de precieze datum van de executie zijn niet bekend gemaakt.
bron: iranhr.net


Gisteravond is in het programma Nova op de nederlandse televisie een interview met Mehdi Karroubi uitgezonden.
.

.


De iraanse regering heeft volgens Noorwegen de Nobelprijs van Shirin Ebadi in beslag genomen.
Het noorse ministerie van buitenlandse zaken zegt dat de award en het bijbehorende diploma samen met andere persoonlijke zaken uit haar bankkluis gehaald zijn.
De autoriteiten hebben ook de bankrekening van haar echtgenoot Javad Tavassolian bevroren.
bron: Reuters, AFP




Op 24 november is de aktie (fa) "I am Atefe"gestart. Atefeh Nabavi is de eerste vrouw die aan de eerste verkiezingsprotesten meedeed en is veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf.
De oproep is aan iedereen gericht die aan de protesten, met name die van 15 juni, meedeed, om hun bezwaar tegen een dergelijk zwaar vonnis op te schrijven.



Nahid Keshavarz en Sarah Imaninan leden van de onemillionssignaturecampaign, zijn in hoger beroep vrijgesproken van de aanklacht van handelen tegen de nationale veiligheid.
In het oorspronkelijke vonnis waren zij beiden tot voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld.
bron: we change


De International Campaign for Human Rights in Iran meldt dat door het hele land studenten worden gearresteerd in opmaat naar 7 december, 16Azar, nationale studentendag.
Arrestaties worden gemeld uit Isfahan, Babol, Chaharmahal-o-Bakhtiari, Shiraz, Ilam, Kermanshah, Ghazvin, en in Tehran in Azad University, Tehran University, Amirkabir and Elm-o-Sanaat.
Er worden door de iraanse justitie geen inlichtingen gegeven over de reden van arrestatie of over de plaats van detentie.
Volgens het studentenblad van Amir Kabir zijn de afgelopen maand meer dan 60 studenten gearresteerd.
Een niet volledige lijst:

16 November: Lida Mohammadi, Sorveh Vaisi, Amaj Rahimi, Ahmad Esmaieli, en Pakhshan Azizi, zijn gearresteerd

17 November: Neda Eskandari en Khadijeh Ghahremani, studenten aan Shiraz University zijn gearresteerd.

19 November: Tenminste 18 studenten zijn gearresteerd gemeld in Teheran. Abbas Hakimzadeh was thuis gearresteerd. Zeven leden van de Liberal Students group, inclusief Sorena Hashemi, Alireza Mousavi, Farzan Raoufi, Sina Shokuhi, Alborz Zahedi, en Ehsan Dolatshah zijn gearresteerd, agenten van de inlichtingendienst vielen Ehsan Dolatshah’s huis aan.
Zes studenten van Alameh Tabatabai in Teheran, inclusief Hamid Ghahvechian, Alireza Mousavi, Ahmad Mirhaheri, Alireza Zargar, Amir Kazempour, Tina Shokuhi, en Yaser Masoumi, zijn gearresteerd in een coffee shop in Teheran.

Dezelfde dag zijn twee studenten, Rasoul Alinejad en Behrouz Faridi van de Azad University in Tabriz, gearresteerd.

20 November: Vierentwintig studenten aan de Ferdowsi University in Mash’had zijn gedagvaard voor de disciplinaire commissie voor deelname aan de protesten van 4 november.

22 November: Acht studenten in Mazandaran university zijn ieder veroordeeld tot 6 maanden gevangenis en 15 zweepslagen.De studenten zijn Milad Hosseini Koshtan, Ali Nazari, Siavash Safavi, Ali Donyari, Maziar Yazdani Nia, Shoaneh Merikhi, Ali Abbasi, en Rahman Yaghoubi.
Ook op 22 November, zijn 20 studenten aan de Gilan University gedagvaard voor de disciplinaire commissie voor een protest tegen de voormalig minister van cultuur Safar Harandi op 9 November, en 50 studenten aan de Azad university in Najafabad, provincie Isfahan zijn gedagvaard voor de disciplinaire commissie vanwege de demonstratie van 4 November.

23 November: Mehdi Arabshahi, is gedagvaard voor de Rechtbank in Teheran.
In Ilam zijn studenten gearresteerd, inclusief Arash Khandel, Morad Basereh.

Qazvin University: Payam Heydar Ghazvini, Farhad Fathi, en Saieed Sakakian zijn gearresteerd.
18 studenten aan de Shiraz University zijn in arrest. Banaie, Jalalli, Saied Rezaie, Zahedi, Zohourian, Aref, Pourfathi, Taheri, Safarpour en Poursultan zitten in Adelabad prison.
Dr. Masiholah Haghighatjou was gearresteerd op 4 November.
Ali Saleh Pour, Kazem Rezaie, Yahya Tavousi, Neda Eskandari, Khadijeh Ghahremani, Nazari, Shirvani, en Bagheri worden vastgehouden in een gevangenis van de inlichtingendienst.
Tien studenten van Shahr Kurd University in Chaharmahal-o-Bakhtiari zijn gedagvaard te verschijnen op het plaatselijk kantoor van de inlichtingendienst en 23 studenten zijn gedagvaard voor de disciplinaire commissie, vanwege het bijwonen van de protesten op 4 November.
bron: International Campaign for Human Rights in Iran


Green Brief

Enduring America



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

Thursday, November 26, 2009

Iran: meer

ISCA meldde dat in de Rajaeegevangenis van Karaj op 25 november een man 80 keer gegeseld en daarna is opgehangen.
De man, Mohammad A. (25) was veroordeeld voor verkrachting en alcoholconsumptie.
bron: iranhr.net


Amnesty International, Physicians for Human Rights en de International campaign for Human Rights in Iran hebben een open brief aan de Spreker van Iran’s Parlement Ali Larijani en de aanklager van Teheran Abbas Jafari Dowlatabadi gepubliceerd waarin zij om een onafhankelijk en transparent onderzoek naar de dood van Ramin Pourandarjani(26) vragen.
In de brief wordt ook aan de iraanse autoriteiten gevraagd om internationale forensische experts toe te staan aan dit onderzoek deel te nemen, om de integriteit van het onderzoek te waarborgen.
Rahim Pourandarjani, die arts was in de Kahrizak gevangenis, werd 10 november dood aangetroffen in het gebouw van de politie van Teheran.
De autoriteiten hebben verschillende tegengestelde lezingen over de doodsoorzaak gegeven.
Eerst vertelden zij zijn vader dat hij zijn been gebroken had,en dat hij aan een hartaanval was gestorven.Toen zeiden de autoriteiten dat hij was vergiftigd.Uiteindelijk verklaarden zij dat hij zelfmoord had gepleegd en gaven de indruk dat er een zelfmoordbrief bij het lichaam was gevonden.
bron: amnestyusa.org


In Iran zijn tot nu toe 140 mensen gestorven aan mexicaanse griep/varkensgriep/A H1N1. Het aantal patiƫnten bedroeg 25 november 3.672.Afgelopen week werden 444 nieuwe gevallen gemeld.
Binnen tien dagen zal vaccin worden geimporteerd uit Frankrijk.
De minister van gezondheid verklaarde dat hoewel de berichten spreken over maar 3672 gevallen, epidemiologen zeggen dat er in het hele land waarschijnlijk meer dan een miljoen mensen besmet zijn.
Zij zei dat al 2.8 million griepvaccins zijn geimporteerd en volgens een plan worden er elke week 200.000 vaccins geimporteerd om handel op de zwarte markt te voorkomen.
bron: mehrnews.com



Als gevolg van een in maart 2009 tussen het ministerie van onderwijs en de seminaries in Qum afgesloten plan zullen 4200 lagere, middelbare en hogere scholen vijf jaar door seminaries in Qom worden geleid.Het ministerie blijft voor de lesomgeving in de vorm van gebouwen zorgen, en de seminaries zullen voor de hoofden, beheerders en culturele en religieuze inhoud zorgen.
In het plan staat ook dat de beroepskrachten door het ministerie van onderwijs worden betaald, terwijl de onkosten van de scholen voor rekening van de seminaries zullen zijn.
bron: payvand.com

Volgens de International Campaign for Human Rights in Iran worden door commandanten van de Revolutionary Guards nieuwe aanklachten tegen Kian Tajbakhsh ingediend.
Eerder deze week werd Tajbakhsh voor de Third Branch van het Security court voorgeleid.
Dit is een nieuwe rechtbank, blijkbaar opgericht en gecontroleerd door de Revolutionary Guards om dissidenten te vervolgen.
Hier werd hij aangeklaagd voor nieuwe spionageaanklachten, gebaseerd op de e-mails die hij schreef op de Gulf2000 mailinglijst. Op deze lijst staan de namen van honderden experts, diplomaten en journalisten.
De Campagne heeft inlichtingen dat hoge Revolutionary Guards commandanten de nieuwe aanklacht hebben ingediend.
Tajbakhsh zit op het ogenblik in eenzame opsluiting in de Evin gevangenis.
Eerder werd hij door een lagere rechtbank veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf wegens spionage.
Hem is geen toegang gegeven tot een onafhankelijk advocaat en de rechtbank heeft als advocaat Houshang Azhari benoemd.
bron: iranhumanrights.org





Green Brief

Enduring America




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

Wednesday, November 25, 2009

Iran: geschreven

In Iran zullen 7 leden van de groep Jundallah terecht staan op aanklacht van
mohareb (strijden tegen god) en het lid zijn van de terroristische groep van Abdolmalek Rigi. Dit maakte het hoofd van justitie in de provincie Sistan-Baluchistan aan Fars news agency bekend.
bron: presstv.ir


Reporters without Borders bericht dat op 22 november de journalist Sasan Aghaei van de krant Farhikhteghan is gearresteerd door agenten van het Ministerie van Inlichtingen nadat zij zijn huis hebben doorzocht.
Aghaei, die ook het blog Azad Tribun schrijft, is de derde journalist van Farhikhteghan die is gearresteerd sinds de verkiezingen.
De andere twee, Masoud Bastani en Reza Norbakhsh zijn tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld.
Reza Rafiee Foroshani, is veroordeeld tot 7 jaar gevangenis plus nog eens 5 jaar voorwaardelijk voor een spionageaanklacht.
Ahmad Zeydabadi is veroordeeld tot 5 jaar gevangenis, gevolgd door verbanning naar de stad Gonabad. Bovendien is de borg voor zijn tijdelijke vrijlating verhoogd tot 260.000 euro.
Mehdi Hossinzadeh is gearresteerd op 31 juli. Sindsdien hebben de autoriteiten niets over hem bekend gemaakt.
Bahaman Ahamadi Amoee werd op 20 juni samen met zijn vrouw, Jila Baniyaghoob gearresteerd. Jila Baniyaghoob is op 19 augustus vrijgelaten.
Bahaman Ahamadi Amoee heeft tot nu 65 dagen in eenzame opsluiting doorgebracht, een week geleden is hij naar Ward 350 overgebracht, maar zit nu weer in Ward 209. Hij is ziek en heeft koorts.
Zijn advocaat heeft na 5 maanden nog geen contact met hem mogen opnemen.
bron: RSF


In een interview metCNN vertelt de canadees-iraanse journalist Maziar Bahari over zijn 4 maanden gevangenschap.
.

.


Green Brief

Enduring America



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

Tuesday, November 24, 2009

Iran: omstreden

De krant Hamshari is gesloten na publicatie van een advertentie met een foto van een Bahaitempel.
Hamshari behoort tot de gemeente Teheran en is Iran's meest verspreide krant.
Ook Khabar, een krant van een conservatieve rivaal van Ahmadinejad besloot tot het staken van publicatie, omdat zij, zoals de krant Etemad schrijft onder niet nader genoemde druk staan.
bron: Reuters


Op 21 november kwamen 3 agenten van het Ministerie van inlichtingen naar het huis van Vahid Ismailzadegan waar een Baha’i Nineteen Day Feast werd gehouden.
De agenten scholde Ismailzadegan uit en sloegen hem. Zij boeiden en namen Soroosh Garshasbi die het Feast leidde, mee.Zij dwongen de andere Bahai-aanwezigen op de grond te zitten en zeiden dat Bahais geen recht hadden om een Feast te houden.
Hierna doorzochten zij het huis en namen alle Bahaiboeken en een computer mee.
Daarna gingen zij naar het huis van een andere Bahai, Mokhtari , doorzochten het huis en arresteerden hem. Later werd Mokhtari vrijgelaten.
bron: hra-iran.net


Afgelopen donderdag zijn Mohammad Nik-Khah en Hamid Ghahvehchian,twee studenten van de Shaid Beheshti en Allameh University, door agenten van het ministerie van inlichtingen gearresteerd.
Sindsdien is niets meer van hen vernomen.
Het aantal gearresteerde universiteitsstudenten en het feit dat geen van de gearresteerden contact opgenomen heeft met hun advocaten of familieleden, is een groeiende grond voor bezorgdheid.
bron: hra-iran.net



In de New York Times staat dat maanden voor Ahmadinejad in 2007 zijn omstreden speech op de Columbia universiteit hield, deze universiteit een donatie van $100.000 van de Alevi Foundation (een stichting die educatieve programma's die gerelateerd zijn aan de islamitische en iraanse cultuur ondersteunt) ontving.
Nu federale aanklagers de stichting beschuldigen van het illegaal werken voor iraanse diensten, is de donatie interessant geworden.
De stichting doneerde aan de Columbia university de afgelopen 25 jaar ongeveer $332.00 voor lessen in de perzische taal en cultuur. De $100.000 was voor een cursus in de klassieke perzische taal, het jaar daarop is weer $50.000 gedoneerd.
Een woordvoerder van Columbia university zei dat er geen verband is tussen de donatie en de uitnodiging van Ahmadinejad.
Ook andere universiteiten, inclusief Rutgers, Harvard en Portland State, hebben donaties van de stichting gekregen.
bron: nytimes.com

In de maand oktober exporteerde Iran 1.646.000 ton ruwe olie naar China.
Daarmee staat het na Angola en Saoedi-Arabie op de derde plaats van olie exporterende landen naar China.
China importeerde in oktober 19.300.000 ton ruwe olie.
Vorig jaar exporteerde Iran 20.215.713 ton ruwe olie naar China.
bron: tehrantimes.com



Green Brief

Enduring America



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

Monday, November 23, 2009

Iran: show

IRNA maakte zondag bekend dat Mohammad Ali Abtahi tijdelijk is vrijgelaten uit de gevangenis tegen een borg van $700.000.
De voormalig vice-president was veroordeeld tot 6 jaar gevangenis.
bron: Reuters



De krant Jomhuri Eslami berichtte dat 12 paren zijn gearresteerd omdat zij bij illegale sexuele handelingen, inclusief partnerruil waren betrokken.
Volgens het bericht runden zij ook een website, Iran Multiplication, om hun handelingen te promoten. De meeste arrestanten hadden een universitaire opleiding, er waren regeringsambtenaren tussen en mensen die kinderen hadden.
Er werd niet gemeld door wie en waar dit had plaatsgevonden.
Buitenechtelijke sex is verboden in Iran.
bron: AFP


In zijn eerste interview na zijn vrijlating heeft de canadese journalist Maziar Bahari verteld dat hij tijden zijn gevangenschap geslagen is en gedwongen was een valse bekentenis te ondertekenen en dat hij zelfs overwogen heeft zelfmoord te plegen.
Bahari werd in juni gearresteerd toen hij de protesten van na de verkiezingen versloeg.
Hij werd beschuldigd van het verspreiden van valse informatie en het verstoren van de openbare orde door deelname aan illegale bijeenkomsten.
Op 13 oktober werd hij vrijgelaten.
bron: canada.com


Human Rights Activists in Iran bericht dat Mohammad Sadeghi en Hassan Asadi geboeid aan handen en voeten voor de rechtbank zijn verschenen.
De aanklacht tegen Sadeghi is inclusief samenzwering tegen het regime door het bijwonen van bijeenkomsten en het geven van interviews.Sadeghi heeft 14 dagen in eenzame opsluiting in Ward 240 van Evinprison gezeten. Hij zit nu in een cel in Ward 209 met 3 belgen.
Asadi en Sadeghi zijn op 3 november gearresteerd.


De doodstraf tegen Mohammad-Reza Ali-Zamani, is in hoger beroep bevestigd.
Zamani is een van de bechuldigden in de showprocessen.
Bewijs dat sinds het oorspronkelijk vonnis is gepubliceerd laat zien dat Zamani geen rol kan hebben gespeeld in de gebeurtenissen na de verkiezingen, omdat hij in de gevangenis zat.
Zamani heeft onder druk en onder belofte van vrijheid, gedurende de showprocessen een valse bekentenis afgelegd.
bron: hra-iran.net



Green Brief

Enduring America




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl