Thursday, May 05, 2011

Iran: onmenselijk

In Teheran is Dr. Hani Yazerlu gearresteerd.
Hij is overgebracht naar ward 209 van Evinprison.Hij is een politieke activist die in de 80er jaren gevangen heeft gezeten en tengevolge van geestelijke en lichamelijke marteling in slechte conditie is.
Er zijn ook berichten dat zeven andere mensen in Teheran zijn gearresteerd. Hun namen zijn niet bekend gemaakt. Zij zijn overgebracht naar ward 209 van Evinprison.
De student Hood Yazerlu die zijn straf had uitgezeten in Gohardasht prison werd twee weken geleden naar ward 209 van Evinprison overgebracht in plaats van te worden vrijgelaten.
Gisteren is hij vrijgelaten.
bron: freedomessenger


Op de Mazandaran University heeft een groep veiligheidsagenten in burger een begin gemaakt meteen deel van de scheiding tussen mannen en vrouwen. Zij hebben van verschillende groepen mannelijke, zowel als vrouwelijke studenten de IDkaarten ingenomen en niet teruggegeven. Tegen de studenten werd gezegd dat zij hun ID op moeten halen bij het kantoor van Protection Department in the Central Organization.
Volgens berichten zijn studenten in dit kantoor urenlang verhoord over uiteenlopende zaken.
bron: freedomessenger

De gevangen zittende student Zia Nabavi heeft in een brief aan het hoofd van justitie Larijani de mensonterende omstandigheden in de Karunprison in Ahwaz beschreven.
Nabavi is veroordeeld tot 11 jaar cel in ballingschap na de verkiezingen in 2009.
Hij schrijft dat hij nog nooit in zijn leven iets dergelijks gehoord, gelezen of gezien heeft.De gevangenis is oorspronkelijk gebouwd voor 110 gevangenen, maar er zitten er op het ogenblik meer dan 300.De riolering is niet in orde en er zit ongedierte in de douches. Als het regent overstromen douches en wc's.Gevangenen mogen geen boeken of kranten lezen. Er mogen geen koelkasten gebruikt worden in de keuken die maar 3 m2 groot is.
Aan mensen wordt hier iedere menselijke waardigheid ontnomen.
bron: en-irangreenvoic.com

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ik snap die scheiding niet. Zeker in Iran zie je toch zo wie man is en wie vrouw?

christinA eijkhout said...

Het gaat erom dat beide groepen geen vrij contact met elkaar mogen hebben. Dit is eigenlijk een vorm van het verdeel-en heersprincipe.