Friday, May 06, 2011

Iran: verplaatsen

De USA heeft een voorstel gemaakt voor een nieuwe plek in Irak waar de iraanse MKO-vluchtelingen zouden kunnen gaan wonen, gedurende de tijd dat er gesproken wordt over eventuele vestiging in andere landen.
Vorige maand werden 34 mensen gedood bij een aanval door iraakse veiligheidstroepen op Camp Ashraf.
De 3400 mensen in het kamp hebben geen officiele status meer in Irak sinds de regering besloot het kamp eind 2011 op te heffen.
bron: en.trend.az


Het iraanse parlement heeft er in toegestemd de begroting voor defensie met $3 miljard te verhogen.
Hoewel er geen officiele cijfers beschikbaar zijn voorspelt het Stockholm International Peace Research Institute dat de iraanse militaire uitgaven dit jaar boven de $7 miljard zullen komen.
bron: en.trend.azOndanks de crackdown en vervolgingen zijn iraanse dissidenten aktief in cyberspace en online gaan het verzet en de discussies over en tegen de iraanse regering door. Ook de gebeurtenissen in Syrie blijven niet onopgemerkt.
De iraanse regering heeft $500 miljoen begroot voor een cybercampagne en er bestaat een Bassij cybercommissie, bestaande uit 1500 bloggers.
Toch lekken er regelmatig voor de regering onaangename inlichtingen uit de besloten chatrooms.
bron: foxnews.com


Er zijn plannen om in Teheran een gevangenis te bouwen voor 15.000 gevangenen.Volgens de Prison System Organization zijn er zoveel gevangenen in de provincie Alborz dat men ze allen in een nieuwe gevangenis in Teheran wil samenvoegen.
Dit verzoek wordt ondersteund door de directie van de grotere gevangenissen in Karaj.
bron: freedomessenger.com


Zia Nabavi is samen met 25 andere gevangenen overgebracht van de Karounprison naar "Ordugah Klinik" [Camp Clinic].
Deze verhuizing komt kort na de brief die hij schreef aan het hoofd van justitie over de misstanden in de Karounprison.
De nieuwe gevangenis heeft cellen voor 6 mensen, bedden en water.
bron: banooyesabzirani.blogspot.comEen gerechtshof in Seoul heeft asiel verleend aan een 28-jarige iranier die in 2009 een groen spandoek met de tekst Free Iran in Seoul droeg.De iranier, die van moslim tot christen bekeerd is, studeert in Korea. Ten tijde van de onlusten na de presidentsverkiezingen in Iran speelde het iraanse voetbalteam een wedstrijd in Zuid-Korea. Iraanse veiligheidsagenten hebben foto's van de man gemaakt.
Omdat de omstandigheden voor bekeerde christenen steeds ongunstiger worden en hij vrijwel zeker vervolgd zal worden in Iran heeft hij asiel aangevraagd.
bron: en.trend.az

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

15.000 Gevangenen onder één dak? Dat is vragen om spanningen en ellende.