Tuesday, June 14, 2011

Iran: meer

De journalist Hoda Saber die op de tiende dag van zijn hongerstaking is gestorven, is volgens een door 64 medegevangenen van Ward 350 ondertekende verklaring op de achtste dag van zijn hongerstaking op de ziekenafdeling geslagen door autoriteiten.
In verband met complicaties tengevolge van zijn hongerstaking was hij naar de afdeling gebracht, maar in plaats van behandeling werd hij beledigd, geslagen en weer naar buiten gegooid door autoriteiten die ziekenafdelinguniformen droegen.
Volgens de medegevangenen was Saber een gezonde man die voorgaand aan het incident regelmatig oefeningen deed en las. Tot de ondertekenaars van de verklaring behoren: Emadeddin Baghi, Mohammad Seifzadeh, Mohammad Sedigh Kaboodvand, Bahman Ahmadi Amouyi, Abdollah Momeni, Feizollah Arabsorkhi, Mohammad PourAbdollah and Ebrahim Madadi.
De tekst van de verklaring staat hier.
bron: HRHI


De politieke gevangene Abdollah Momeni,,woordvoerder van studenten organisatie Advar-e Takim-e Vahdat, is afgelopen maand twee keer in het ziekenhuis opgenomen wegens ernstige gezondheidsproblemen. Hij lijdt aan hartklachten en rugproblemen.
In september heeft Momeni een brief aan Khamenei gestuurd waarin hij stelt dat hij ernstig gemarteld is en gedwongen een valse bekentenis te ondertekenen.
bron: HRHIDe politieke activist en journalist Farid Salavati is door veiligheidsagenten in Isfahan gearresteerd en naar een onbekende plaats overgebracht.
Mehdi Khazali heeft in een blogpost verteld over het stille protest van 12 juni.
Oppositie websites melden dat veel mensen zijn gearresteerd.
Hij beschrijft in zijn blog hoe een vriend van hem werd gearresteerd alleen omdat hij op de telefonische vraag van iemand waar hij zich bevond antwoordde dat hij in Vali Assr street was.Er werden door de Basij voornamelijk jonge meisjes gearresteerd, maar de reden is niet duidelijk geworden.
bron: rferl.org

Het IMF zegt dat de politiek van het verminderen van subsidies heeft geleid tot vermindering van de inflatie van 25,4% twee jaar geleden, tot 12,4% dit jaar.
De IMF zei dit in een verklaring na consultaties in Iran.
bron: rferl.org

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Doet Ahmadinedjad ook eens iets goed, economisch gezien.

christinA eijkhout said...

Geen idee, aan de ene kant hoor je dat mensen daar echt armoedeproblemen krijgen/hebben, aan de andere kant die cijfers......