Tuesday, July 05, 2011

Iran: nieuwe oude tijden

Zondag zijn in de tuin van de GheselHesarprison in Karaj minstens 25 mensen opgehangen tijdens een geheime massaexecutie.
In het bericht staat dat allen veroordeeld waren op drugsgerelateerde aanklachten.
In de Evinprison werden zondag 7 mensen opgehangen die uit de Rajaei Shahr gevangenis(Karaj) overgebracht waren.
Een van hen was een niet nader bij naam genoemde afghaan.
De namen van de 6 anderen zijn: Hamid Nader, Seyed Abolfazl Azimitabar, Mehdi Bashir, Javad Abdollahvand (54), Asghar en Masoud Ali Moradi (30)
bron: iranhr.net



Mensenrechtadvocaat en woordvoerder en een van de oprichters van Human Rights Defenders’ Committee. Mohammad Ali Dadkhah is tot 9 jaar gevangenis veroordeeld, 5 zweepslagen, een verbod van 10 jaar om les te geven of zijn beroep uit te oefenen en een geldboete.
Hij was aangeklaagd voor het voorbereiden van een fluwelen revolutie en propaganda tegen het regime.
Jaras heeft een interview met hem gepubliceerd waarin hij o.m. zegt dat hij blij is dat hij geen doodstraf heeft gekregen want waar de wet niet gelezen en nageleefd wordt is alles mogelijk.



In een nieuwe aanval op de rechten van iraanse werknemers heeft het semi-officiele Islamic Labor Council (ILC) een concept voor 28 nieuwe wetsartikelen bekend gemaakt waarin de rechten van werknemers worden ingeperkt.
Het bestuurslid van Tehran Islamic Labor Councils Coordination Center heeft in een interview met ILNA gezegd dat terwijl de essentie van de Iranian Labor Law zou moeten zijn werknemers te beschermen worden in deze 28 artikelen de benefits voor werknemers afgehakt.

Het Iran Labor Report heeft een artikel van Jafar Azimzadeh van de Free Union of Iranian Workers gepubliceerd met als titel Iraanse werknemers zijn geen slaven van de Farao's of oude keizerrijken.
bron: iranlaborreport.com

Volgens berichten van de minister van Communications and Information Technology zullen met de eerste fases van het projekt om een nationaal internet in Iran te maken in augustus worden begonnen.
Iran is ook bezig met de ontwikkeling van een eigen zoekmachine "Ya Haq" die in 2012 in gebruik wordt genomen.



EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Zal vast een islam vriendelijke zoekmachine worden.

christinA eijkhout said...

Dat niet alleen, de resultaten zullen zo waarschijnlijk zo zijn opgesteld dat er alleen gezien wordt wat de regering wil laten zien.