Thursday, January 12, 2012

Iran: gedwongen

In de laatste 2 dagen zijn vijf vrouwen onder verdachte omstandigheden gestorven in de Qarchak Prison in Varamin.'s Nachts verergerde hun lichamelijke toestand, maar het gevangenis hospitaal weigerde hen op te nemen of te behandelen.Hun namen zijn: Fatemeh Mohammadnia, 28, Hall 4, Shadi Nikkho, 22, Hall 5, Fataneh Abdali, 40, Hall 5, Sahar Soleimani, 21, Hall 5, Maryam Qods, 30, Hall 5..
Het gevangenishospitaal weigert gevangenen te behandelen die door omstandigheden zelfmoord wilden plegen. Dit resulteert meestal in de dood van de gevangenen.
bron: freedomessenger


Volgens berichten van Human Rights and Democracy Activists in Iran zal de politieke gevangene Ali Moezi terecht staan in de 15th branch van het Tehran Revolutionary Court voor moharebe, gevecht met god.
Hierop staat de doodstraf.Hij wordt aangeklaagd vanwege het feit dat zijn dochter in Camp Ashraf in Irak zit, hij een ex politieke gevangene uit de 80er jaren is en hij de begrafenis van de politieke gevangene Mohsen Dokmeh Chi bijwoonde.
Moezi lijdt aan blaaskanker en men weigert sinds zijn arrestatie om hem te behandelen.
bron: freedomessenger


Volgens berichten zijn op 7 januari 4 gevangenen uit de QezelHesar gevangenis overgebracht naar eenzame opsluiting, teneinde geexecuteerd te worden.
Hun namen zijn: Amir Bakhshi, 35 Ali Geravand, 25, Hossein Tajik, 22 , afghaan, en een ongenoemde gevangene.
Bovendien werden op 5 januari 15 ter dood veroordeelde mannen opgeroepen om voor de camera een bekentenis te doen.Er werd hen gezegd te bekennen dat zij frugshandelaren zijn en dat de islamitische republiek hen een plezier doet door hen te executeren want zij verdienen gestenigd te worden. Alle 15 hebben dit geweigerd.
bron: freedomessenger


De studente Shokoufeh Moeddi is geschorst van de universiteit van Zahedan omdat zij Bahai is.
Zij kreeg dit nieuws in een brief van 31 december 2011.Hoewel er geen reden voor de schorsing in de brief vermeld staat, heeft de administratie haar dit mondeling medegedeeld.
In Sari zijn op grond van art.27 en 28 van de business-union wet door de gebouwendienst van de politie de zaak van de Bahai Arman Safai gesloten en doorzocht. Hierbij werd een laptop in beslag genomen.
Op 6 januari, een feestdag van Bahai's hebben veiligheidsagenten het huis van Bakhtiar Rasekhi, waar een privé viering van jonge Bahais plaatsvond, doorzocht, filmopnamen gemaakt en 3 mensen gearresteerd.
Hun namen zijn Bakhtiar Rasekhi, zijn vrouw Farahnaz Naimi en hun dochter Farin Rasekhi.
Er is geen nieuws bekend sinds hun arrestatie.
bron: HRHI

Mohammad Seddigh Kaboodvand is overgebracht naar het ziekenhuis na bijna 5 jaar zonder een dag verlof in Evinprison te hebben gezeten.
Hij lijdt aan hart en prostaatklachten.


Volgens berichten ligt de politieke gevangene en journalist Issa Saharkhiz sinds 14 december in het Khomeiniziekenhuis in Teheran.
Er is tegen zijn familie gezegd dat zij dit geheim moesten houden en geen interviews mochten geven aan buitenlandse media.
bron: iranbriefing.net, iranhumanrights.org

podcast 45

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Veel persoonlijk leed vandaag.