Wednesday, January 11, 2012

Iran: handelen

Het iraanse ministerie van binnenlandse zaken heeft een aantal huidige parlementsleden gediskwalificeerd voor het meedoen aan de verkiezingen van maart a.s..
Ali Motahari, Hamidreza Katouzian, Alireza Mahjoub, Ali Abbaspour Tehrani, Fatemeh Ajorloo, Abbasali Noura, Peymon Forouzesh, Ghodratollah Alikhani en Daryoosh Ghanbari hebben allen in de afgelopen jaren stevige kritiek geuit over de regering.
Hoewel de eigenlijke reden niet bekend is gemaakt is Ali Motaheri, die uit protest over de weigering van het parlement de onregelmatigheden bij de regering te onderzoeken, zelfs zijn ontslag aan bood, ervan overtuigd dat dit de reden is.
bron: iranbriefing.net

Op 10 januari 2012 hebben maleisische veiligheidsofficieren gedreigd vluchteling en aktivist journalist Ali Hosseinpoor Jamshidi uit te wijzen naar Iran.
Jamshidi was gedagvaard door een maleisische overheidsorganisatie en is 2 uur ondervraagd over zijn persoonlijk leven, zijn achtergrond, relaties, financien en het journalistieke werk waar hij mee bezig is.
Maleisische officials zeiden tegen hem dat Iran een belangrijke partner voor Maleisie is en dat als hij zijn oppositionele aktiviteiten tegenover de iraanse regering niet staakte,zij hem zouden uitwijzen.
bron: iranhumanrights.org

Vanmorgen is een iraanse atoomwetenschapper Mostafa Ahmadi-Roshan,32 om het leven gekomen door een bomaanslag.
Fars newsagency meldde dat een magneetbom onder zijn auto was bevestigd op dezelfde wijze als bij vorige aanslagen op wetenschappers. Iran verdenkt Israel.
Getuigen hebben gezien hoe 2 mannen op een motorfiets de bom onder de auto plaatsten.
Ook een voetganger kwam om het leven terwijl een tweede persoon in de auto ernstig werd gewond.
bron: freedomesenger, washingtonpost.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Israƫl kan er geen traan om laten.