Tuesday, January 10, 2012

Iran: uitgesproken

De vrouw van Mehdi Karroubi heeft haar bezorgdheid geuit over de veiligheid van het gebouw waar haar man wordt vastgehouden. Het gebouw naast dat waar haar man wordt vastgehouden wordt afgebroken en er is een mogelijkheid dat dit gebouw ook wordt beschadigd of erger. Zij zei zondag tegen een groep politieke activisten dat veiligheidskrachten haar waarschuwingen met opzet negeerden en voegde hier aan toe dat sommige mensen bezorgd zijn dat dit opzettelijk wordt gedaan.
De groep voormalige politieke gevangenen was bijeengekomen om herinneringen op te halen aan de strijd voor de revolutie.
bron: iranbriefing.net, banouyesabz.wordpress.com


De politieke activiste Asal Esmaeilzadeh is door het revolutionary court veroordeeld tot 4 maanden gevangenis met acht maanden uitstel.De aanklachten zijn "propaganda tegen het regime” en "verzameling en samenspanning". Op het ogenblik zit zij niet gevangen.
Zij was onlangs samen met Peyman Aref en Shahrar Konoor Tabrizi gearresteerd op Behesht Zahra cemetery, waar zij baden bij het graf van Neda Agha Sotan.
bron: iranbriefing.net


De webmaster en blogger Vahid Asghri is terdood veroordeeld door het revolutionary court.
In 2009 werden hij en andere beheerders van websites die bezwaar hadden tegen de islam, gearresteerd door de cyberpolitie van de IRGC.
Zij werden lichamelijk en geestelijk gemarteld en werden gedwongen om voor hun rechtzitting bekentenissen op de televisie te doen.
bron: iranbriefing.net


De iraanse chef van de politie zegt dat Google geen zoekmachine is, maar een spionagebot.
Tevens zei hij dat de online veiligheid van mensen beschermd moet worden tegen vijanden en dat het instellen van een nationaal internet hieraan bijdraagt.
Tevens zei hij dat de cyberbanden met het buitenland en de internationale internetservice hierdoor niet werden verbroken.
bron: en.yrend.azDe voormalig IRGCchef Hossein Alaei heeft in een artikel dat maandag in de krant Etalaat verscheen, Iran’s Supreme Leader vergeleken met de omstandigheden van wijlen de Shah voor hij door de islamitische revolutie van 1979 werd afgezet.
bron: en.irangreenvoice.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Dan moet ik mijn g-mail account toch maar snel gaan opheffen.