Saturday, March 10, 2012

Iran: verder

De zuster van de ter dood veroordeelde webdesigner Saeed Malekpour zegt dat de familie al 50 dagen niets van hem heeft gehoord.Ook mogen zij hem niet bezoeken.
Malekpoor zit al 3 jaar gevangen en is veroordeeld op aanklacht van propaganda tegen het regime door het maken en beheren van obscene websites, belediging van de president, het lidmaatschap van anti-regeringsgroepen en corruptie op aarde.
Gevreesd wordt dat hij op het punt staat geexecuteerd te worden.
bron: iranbriefing.net


De Moeders van Lalehpark hebben een verklaring uitgegeven waarin zij de strenge vervolging van mensenrechtactivisten veroordelen.
Zij protesteren hiermee onder andere tegen de strenge gevangenisstraffen die geeist zijn tegen de mensenrechtadvocaat Abdolfattah Soltani en het plaatsvervangend hoofd van Human Rights Defenders Centre, Nargess Mohammad.
bron: radiozamaneh.com

De ambassadeur van Iran in Lebanon heeft gezegd dat als Iran wordt aangevallen, het land 11.000 raketten zal afschieten richting USA, Israel en de regio.
Een paar dagen geleden heeft de israelische premier gezegd dat een aanval op Iran niet aanstaande is, maar ook niet valt uit te sluiten.
bron: en.trend.az


De voormalige koerdische politieke gevangene Fatemeh Goftari heeft een videoboodschap ingesproken ter ere van Internationale Vrouwendag 2012.


EAWorldWide


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Die raketten zullen Israƫl wel bereiken. Wat de VS betreft, heb ik mijn twijfels.