Saturday, July 14, 2012

Iran: meer, 14 juli 2012

Human Rights Watch heeft de iraanse autoriteiten opgeroepen om onmiddellijk te stoppen met het vervolgen en mishandelen van twee gevangen zittende journalisten.
Mohammad Sadigh Kaboudvand zit een straf uit van 10 ½ jaar.Hij is in maart in hongerstaking gegaan omdat hij geen toestemming kreeg om zijn zieke zoon te bezoeken die lijdt aan een ernstige bloedziekte.
Bahman Ahmadi-Amoui, een journalist van diverse hervormingsgezinde publikaties, die op dezelfde ward een straf van 5 jaar uitzit is, op 12 juni overgebracht naar de Rajaei Shahrprison, als straf nadat hij de dood van een andere gevangene die in hongerstaking was, had herdacht.
bron: hrw.orgDe azerbaijaanse dichters Farid Huseynzade, 23 en Shahriyar Hajizade, 21 werden op 3 mei nadat zij van een festival terugkwamen in de bus in Tabriz gearresteerd. Sindsdien zijn door het ministerie van buitenlandse zaken in Baku verschillende verzoeken om inlichtingen aan Teheran gevraagd.
In een telefoongesprek met familieleden vertelden zij dat zij worden beschuldigd van illegale grensoverschrijding terwijl berichten in de iraanse media zeggen dat zij worden beschuldigd van spionage voor Israel.
bron: iwpr.net

De manager van SADRA heeft vrijdag bekend gemaakt dat op 23 juli de grootste door Iran geproduceerde tanker te water zal worden gelaten.
bron: en.trend.az


Cartoon 15 Larijani, de boer

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Die tanker moet ik onthouden. Kan wel eens een nieuwtje voor werk zijn :-).

christinA eijkhout said...

Je weet nooit :)