Saturday, August 11, 2012

Iran: protest, 11 augustus 2012


Volgens onderzoek van International Campaign for Human Rights in Iran zijn op het ogenblik 28 koerdische politieke gevangenen ter dood veroordeeld in de gevangenissen van Sanandaj, Orumiyeh, Semnan, Rajaee Shahr, en Saghez.
Van 17 koerden is de doodstraf bevestigd en van 11 koerden is de zaak nog in behandeling.
De namen van de definitief ter dood veroordeelden zijn:
1) Habibollah Latifi, 2) Rashid Akhkandi, 3) Mostafa Salimi, 4), Shirkoo Moarefi, 5) Habibollah Golparipour, 6) Zanyar Moradi, en 7) Loghman Moradi.
10 anderen zijn ook ter dood veroordeeld in een zaak met als aanklacht lidmaatschap van een salafistische groep.
Al deze straffen zijn bevestigd.
De namen van de 11 anderen die nog op een beslissing in hoger beroep wachten zijn:
1) Samkoo Khorshidi, 2) Sirvan Nazhavi, 3) Ebrahim Isapur, 4) Razgar (Habib) Afshari, 5) Ali Afshari, 6) Houshang Rezaei, 7) Reza Esmaeeli, 8) Behrouz Alkhani, 9) Seyed Sami Hosseini, 10) Seyed Jamal Mohammadi, en 11) Bakhtiar Memari.
Familieleden van Fakhreddin Faraji, Changiz Ghadamkheir, en Shouresh Rezaei, die gearresteerd zijn bij gewapende gevechten zijn ingelicht dat deze voor moharebeh worden aangeklaagd en dat de doodstraf zal worden geeist.
bron: iranhumanrights.orgDe vakbondsaktivist en lid van het Council for the Establishment of Labor Unions, Shahrokh Zamani,47 die in de gevangenis van Tabriz zit en tot 11 jaar gevangenisstraf is veroordeeld, is om onbekende redenen overgebracht naar de afdeling met gevaarlijke criminelen.
bron: iranbriefing.net

Op 6 augustus hebben meer dan 40 werknemers van de Larestan Communication Company voor het kantoor van de gouverneur geprotesteerd tegen de omzetting van hun vaste contracten in deeltijdcontracten.
Op 3 augustus hebben meer dan 500 kleuterschoolonderwijzers en tijdelijke leraren aan het beroeps en technisch onderwijs geprotesteerd bij het parlement. De leraren bij het beroepsonderwijs protesteerden tegen hun uitsluiting als werknemers bij het ministerie van onderwijs terwijl de kleuterschoolonderwijzers juist werknemer willen worden. De kleuter- en beroepsleraren hebben meer dan 10 jaar ervaring.
bron: iranlaborreport


Iran is van plan zich  in 2013 bij die landen te voegen die geen gebruik neer maken van het wereldwijde internet, maar van een eigen intranet.
Het hoofd van Ministry of Information and Communication Technology zei op een bijeenkomst in Amir Kabiruniversity dat het www onbetrouwbaar en slechts in handen van een of twee landen is.
Hij zei ook dat in september ministeries en regeringsinstellingen offline gaan als deel van een poging de nationale inlichtingen te beschermen.
bron: businessinsider.com


wekelijkse cartoon 14


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Intranet is wel beperkt. Zal precies de bedoeling zijn.