Monday, August 06, 2012

Iran: regie, 6 augustus 2012Tijdens een interview met de oppositiewebsite Kaleme zei de woordvoerder van Coordination Council of the Green Path of Hope.dat de voor Iran enige uitweg uit de huidige crisis is dat Mir Hossein Mousavi en Mehdi Karroubi worden vrijgelaten.Volgens hem is er zonder nationale bezinning geen uitweg uit de nationale en internationale impasse.
bron: en.irangreenvoice.com
De EU heeft de namen van vijf iraanse bankdirecteuren verwijderd van de zwarte lijst nadat deze een klacht bij de rechter hadden ingediend.
Ali Divandari, directeur van Mellat Bank, Abdolnasser Hemmati, directeur van Sina Bank en Mohammadreza Mesgaran, Saeed Zavar en Ahmad Azizi, managers bij de Melli Bank in Londen, zijn van de zwarte lijst van de EU verwijderd.
bron: radiozamaneh.com

IRNA berichtte dat president Ahmadinejad tijdens een ontmoeting met de spreker van de pakistaanse Senaat gezegd heeft dat de grensgebieden tussen Iran en Pakistan op het gebied van handel zeer levendig zouden moeten zijn. De mensen in die gebieden zijn alleen door geografische lijnen verschillend, maar zij hebben veel dezelfde culturele achtergronden..
bron: en.trend.azDe iraanse staatstelevisie heeft zondag opgenomen bekentenissen van 14 verdachten van de moord op iraanse atoomwetenschappers uitgezonden.De verdachten waren acht mannen en zes vrouwen.
Enige namen van de verdachten zijn: Behzad Abdoli,Arash Kheradkish, Jamali Fashi, Maziar Ebrahimi,
De verdachten zeiden dat de "controllroom" zich in Tel Aviv bevond, maar dat de opdrachten uit Washington en Londen kwamen. Het is niet bekend of de 14 verdachten al zijn berecht.
bron: ibnlivr.in.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Denk niet dat Moussavi nu direct het verschil kan maken. Er is immers altijd nog de ayatollah die de beslissende macht heeft.