Saturday, August 04, 2012

Iran: verder 4 augustus 2012In een toevoerleiding van Imam Khomeini Petrochemical Complex bij Mashahr is een brand uitgebroken die het leven heeft gekost aan tenminste 1 werknemer.16 mensen raakten gewond. De fabriek maakt derivaten.
bron: rferl.org

Volgens Iran is het aan het westen te wijten, in het bijzonder aan de USA dat de vredesmissie in Syrie van Kofi Annan is mislukt.
De iraanse minister van buitenlandse zaken zei vrijdag dat iedere keer als Kofi Annan de crisis in Syrie trachtte op te lossen, het westen nieuwe obstakels opwierp.
bron: iranfocus.com
Iran heeft gezegd dat de testen van een versie van een korteafstandsraket met verbeterde nauwkeurigheid het vermogen van Iran om zowel doelen op zee als op land te raken, hebben vergroot.
De minister van defensie zei dat de Fateh-110 een bereik van 300 km heeft.
bron: hurriyetdailynews.comDe in de gevangenis van Semnan zittende bahai Jinous Nurani en Rufia Bidaghi mogen als straf voor het publiceren van een rapport omtrent de omstandigheden in de gevangenis, geen bezoek van familie ontvangen.
bron: iranbriefing.netAbdullah Abbasi werkt als hoofd van het kantoor van Mufti Hassan Amini en hoofd van Koran Studies Council in Kurdistan. Hij is gearresteerd en wordt vastgehouden op het hoofdkwartier van de Inlichtingendienst in de provincie Kurdistan.
bron: iranbriefing.netVolgens de website Kaleme is Abolfazl Ghadyani, 67  slechts enkele dagen nadat hij zijn hongerstaking begon, opgenomen in het ziekenhuis.
Ghadyani, een lid van de Mujahedin of the Islamic Revolution Organisation,zit in Evin prison. Maandag was hij een hongerstaking begonnen om te protesteren tegen zijn behandeling.Eerder die dag was hij door gevangenisbewakers geslagen.
bron: en.irangreenvoice.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Het Westen krijgt altijd de schuld ...