Tuesday, August 07, 2012

Iran: waarde, 7 augustus 2012In Yazd en Isfahan zijn volgens berichten de bahai Tahere Rezaei uit Shahin-Shahr, Khosro Deghani uit Vilashahr en Naqmeh Farabi uit Najafabad gearresteerd. Zij zijn naar de Dastgerd Prison in Isfahan gebracht.
bron: freedomessengerDe sociale activist Ahmed Muradi uit Kurdistan is ondervraagd nadat hij een verklaring ter ondersteuning van de hongerstaking van de politieke gevangene Mohammad Sadigh Kaboudvand. publiceerde.
bron: iranbriefing.netDe iraanse minister van buitenlandse zaken brengt vandaag een bezoek aan Turkije om te praten over de 48 iraniers die in Syrie ontvoerd zijn.
De iraanse autoriteiten zeggen dat het pelgrims waren, maar de syrische rebellen zeggen dat het leden van de revolutionary guards op verkenningsmissie waren.
bron: rferl.orgOp de iraanse valutamarkt is de rial naar het laagste punt ooit gezakt.Voor 1 dollar moest 20,450 rial worden betaald. De officiele door de Central Bank gezette koers is 12,260 rial.
bron: payvand.com

De iraanse politie zegt dat er gedurende een periode van 15 dagen op verschillende plaatsen in het land, 60.000kg(60 ton) levende en geslachte kippen in beslag zijn genomen die waren bestemd voor de zwarte handel.
Dit bericht komt midden in de politieke strijd over de sterk gestegen prijs van kip naar 80,000 rial (£4.20) per kilo.
bron: iranbriefing.net

Wekelijkse cartoon

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

De kip is hoe dan ook het haasje.

christinA eijkhout said...

:)