Friday, October 05, 2012

Iran: meer, 5 oktober 2012In Masjeed-Soleiman in de provincie Khuzestan zijn woensdag 2 mannen in het openbaar gegeseld.
ISNA meldde dat de mannen, H.K. en C.K. wegens diefstal waren veroordeeld tot 50 en 70 zweepslagen en vijf jaar gevangenis.
bron: freedomessenger.comFaizallah Arab Surahi, een senior lid van Revolution Mujaheddin is een hongerstaking begonnen om te protesteren tegen het gebrek aan medische behandeling en de vernederende manier waarop hij en zijn familieleden door het gevangenispersoneel worden behandeld.
Surahi was deputy minister van handel tijdens de regering van Khatami en zit een gevangenisstraf van vijf jaar wegens antiregime propaganda en illegale bijeenkomsten uit.
bron: irandaily.comDe commandant van de cyberpolitie in Gilan heeft gemeld dat een persoon is gearresteerd die onislamitische foto's op zijn Facebookpage had gepubliceerd. Ook zijn 2 andere mensen gearresteerd die een website exploiteerden waarop verboden muziek werd aangeboden.
bron: irandaily.com
De officier van justitie in Teheran heeft gezegd dat er 16 mensen gearresteerd zijn op aanklacht van verstoring van de valutamarkt. De 16 worden ervan verdacht met interne en externe krachten te hebben samengewerkt om zich te kunnen bevoordelen en de economie te ontregelen.
Ook donderdag bleef de Teheran Grand Bazaar grotendeels gesloten.
In de Businessinsider staat een artikel waar gesproken wordt over de vraag of de grote inflatie in Iran tot revolutie kan leiden.
Videos van de protesten in de Bazaar.
bron: voanews.com, businessinsider.com, freedomessenger.com


ILNA meldt dat er grote tegenstand is tegen het onlangs goedgekeurde 14-punten grote rapport “Mentor/Apprentice” van het ministerie van werkgelegenheid.
In deze regeling kunnen de werknemersrechten tot een derde worden verminderd en door middel van het verschuiven van leeftijdslimieten kunnen vakarbeiders teruggezet worden tot leerlingen met lage lonen.
Free Union of Iranian Workers heeft een verklaring hierover gegeven die in vertaling hierbij is opgenomen.
bron: iranlaborreport.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Iran en Facebook. Lijkt me een onmogelijke combinatie.

christinA eijkhout said...

er zitten heel veel Iraniers op Facebook