Monday, October 15, 2012

Iran: veroordeeld 15 oktober 2012De 85-jarige Bahai Mohammad Husein Nakha'i uit Birjand is veroordeeld tot 3 jaar gevangenis.
Volgens een bericht van Human Rights Activists News Agency (HRANA), is hij veroordeeld wegens propaganda tegen het regime en lid zijn van het Bahai-geloof.
bron: en-hrana.com


De gezondheid van de gevangen zittende blogger Hossein Ronaghi Maleki wordt steeds slechter.
Nadat hij in juli was gearresteerd en erg gemarteld en  mishandeld,  heeft hij in de gevangenis van Tabriz een nierbloeding gekregen maar kreeg geen medische hulp. Ook na zijn overbrenging naar de Evinprison krijgt hij geen medische behandeling.
bron: persianbanoo.wordpress.comDe website Kalemeh bericht dat de godsdienstkundige Ahmad Ghabel ernstig ziek is tengevolge van een hersentumor.
Hij is de klokkenluider van de massa-executies in Vakilabad Prison in Mashhad.
In augustus 2011 was hij tot 20 maanden gevangenisstraf veroordeeld. Daarvoor had hij ook al 8 maanden gevangen gezeten en na zijn vrijlating tegen International Campaign for Human Rights in Iran verteld dat een groep van 70 gevangenen met drugsgerelateerde aanklachten was geexecuteerd in de Vakilabadprison.
bron: radiozamanehDe politieke activist en lid van de Freedom Movement Party Mohammad Tavasoli is veroordeeld tot 11 jaar gevangenis en een verbod van 5 jaar op alle politieke en mediaactiviteiten.
Volgens zijn advocaat is het vonnis nog niet definitief en zal hij binnen 20 dagen beroep aantekenen.
bron: radiozamaneh

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

85 en dan nog drie jaar de gevangenis in: zot!