Tuesday, October 09, 2012

Iran: water, 9 oktober 2012De website Nedaye Sabz Azadi bericht dat de journalist Saam Mahmoudi Sarabi is veroordeeld tot 8 jaar gevangenis en een verbod van 10 jaar op alle media-activiteiten.
Hij was aangeklaagd voor bijeenkomen en samenzweren tegen de nationale veiligheid, propaganda tegen het regime, publicatie van valse feiten en belediging van de leider.
Hij is naar de Evinprison overgebracht.
bron: iranbriefing.netMehrnews berichtte dat ook al het water overbrengen uit de Kaspische Zee naar centraal Iran niet zal kunnen voldoen aan de drinkwaterbehoefte.Volgens een iraanse geograaf zal men moeten leren dat waterbeheersing en efficienter gebruik meer resultaten geeft.Volgens hem zal zonder watermanagement al het water uit de Kaspische Zee nog niet genoeg zijn.
In april is men met een project begonnen om een pijpleiding van Sari naar Semnan te bouwen om water over te brengen. Het project zal in April 2041 volledig moeten werken.
bron: en.trend.az

De deputy coordinator van Iran’s Islamic Revolutionary Guard Corps zei op een persconferentie dat de bevrijding van de 48 iraniers die in Syrie ontvoerd zijn waarschijnlijk via politieke kanalen zal gaan.De op 4 augustus door syrische rebellen ontvoerde groep oud IRGC-leden wordt met de dood bedreigd.
bron: tehrantimes.com
.

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Een omgekeerde versie van water naar de zee dragen dus ...

christinA eijkhout said...

Erger, het leegmaken van de zee. Ik zie niet waar de Kaspische Zee overal water van krijgt.