Saturday, January 12, 2013

Iran: meer 12 januari 2013


Hossein Ghazian, socioloog en onderzoeker van iraanse politiek,mensen en cultuur schrijft een reeks artikelen voor International Campaign for Human Rights in Iran.
Het eerste artikel is Robbery and Double Intimidation: What’s Wrong With This Picture?.
The International Campaign for Human Rights in Iran heeft een interview gehouden met Abdol-Karim Lahidji, in Frankrijk wonende mensenrechtadvocaat waar hij onder meer zegt dat de ervaring van de afgelopen dertig jaar bewijst dat het verhogen van straffen niet leidt tot een teruggang van de criminaliteit, noch tot een toename van het gevoel van veiligheid in de maatschappij.

Een jaar geleden is de amerikaans/iranier Amir Hekmati in Iran ter dood veroordeeld op beschuldiging dat hij een spion is voor de CIA.Zowel zijn familie als het amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken ontkennen dit.In maart vorig jaar is besloten de rechtzaak over te doen, maar tot dusver is er nog niets gebeurd.
Meer weten: www.freeamir.org of www.facebook.com/freeamirhekmati
bron: iranhumanrights.org
Het iraanse Supreme Court heeft het doodsvonnis van 5 Ahwaz arabieren bevestigd.Zij zijn veroordeeld voor muharebeh(oorlog met god) en corruptie op aarde. Hun namen zijn Hashem Shabaninejad, Hadi Rashedi, Mohammad Ali Amourinejad, Seyyed Jaber Alboshokeh en zijn broer Seyyed Mokhtar Alboshoke.


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Die mensenrechtenadvocaat bevestigt dus wat de statistieken in alle landen tonen. Alleen wil geen enkele politieke leider daar lering uit trekken, bang voor de vox populi.

christinA eijkhout said...

Ja, onderbuiken roepen blijkbaar harder.