Thursday, January 10, 2013

Iran: meer 10 januari 2013

Australie heeft de sancties tegen Iran vanwege het lands atoombeleid uitgebreid.
Volgens de australische minister van buitenlandse zaken zijn de sancties gericht op Irans financiele, handel, energie en transport sectoren.
De australische sancties zijn gelijk aan de sancties die door de EU en andere landen zijn opgelegd.
bron: rferl.orgVolgens berichten van Human Rights Activists News Agency (HRANA) zijn drie politieke burger activisten in Azerbayan gearresteerd: Ayat Mehr Ali Biglu in Soufian, Sirvan Hossein Panahi in Dehgolan en Mohammad Khatibi in Tabriz.
Ook zijn vijf leden van een undergroundband gearresteerd die ervan worden verdacht muziek te maken voor Farsisprekende dissidente satellietkanalen in de USA.
bron: en-hrana.com

De 2,139 p syrische gevangenen die gisteren werden geruild tegen 48 gegijzelde iraniers laten volgens de syrische National Council de grote afhankelijkheid van Syrie ten opzichte van Iran zien.
Volgens hen is Syrie het enige land ter wereld dat de vrijheid van de eigen burgers ruilt voor de vrijheid van burgers van andere landen.
bron: dailystar.com.lbNa verschillende jaren vragen door iraanse internet activisten heeft Yahoo eindelijk het Secure HTTPSprotocol toegevoegd aan hun mailopties.
In een brief van november 2012 hebben International Campaign for Human Rights in Iran samen met 25 andere organisaties en aktivisten Yahoo! gevraagd om de HTTPS optie voor  de gebruikers.
bron: iranhumanrights.org

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Weer een stukje veiliger om te mailen in Iran.