Sunday, January 13, 2013

Iran: meer 13 januari 2013Kurdpa newsagency berichtte dat het lichaam van de student en lid van de Green Movement Keramatollah “Keramat” Zareian, 27, gevonden is in een badkuip van een appartement in Teheran.
Hij was in 2009 gearresteerd door inlichtingenagenten en in 2010 vrijgelaten in de stad Jahrom.
In augustus 2012 werd hij weer gedagvaard door het ministerie van inlichtingen en werd hij verhoord en is hem gezegd Iran te verlaten.
Volgens zijn zuster is hij gemarteld. Op 16 november namen veiligheidsagenten contact op met de familie en vertelden dat er een ongeluk was gebeurd en hij was gestorven.
bron: persian2english.com

Mehrnews meldde dat de iraanse politie heeft bekend gemaakt dat er iedere dag 652 nieuwe drugsgerelateerde gevallen zijn en dat ieder uur 30 mensen vanwege drugs worden gearresteerd.In de eerste negen maanden van het lopende iraanse kalenderjaar zijn 1,286 kg drugs in beslag genomen, ieder uur worden 53 kg ontdekt.In de eerste negen maanden zijn 200.000 mensen gearresteerd en 1700 drugsbendes zijn ontdekt en opgerold.
Tachtig procent van de drugscriminaliteit vond plaats in de provincies Hormozgan en Sistan-Baluchistan, ook is er een stijging van 5%.
1.8 miljoen mensen zijn verslaafd, waarvan 3.9% vrouwen.
bron: radio zamaneh


De KLM heeft gezegd dat de maatschappij vanaf april niet meer naar Teheran vliegt.Volgens een woordvoerder is dit besluit om economische, niet om politieke redenen genomen.
Vanuit westEuropa vliegt alleen Lufthansa nog naar Teheran.Ook Alitalia en Turkish Airlines vliegen naar Iran.
bron: iranfocusEAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Is hij nu pas in die badkuip teruggevonden?

christinA eijkhout said...

Nee, volgens mij is het hele verhaal nu pas bekend.