Monday, January 14, 2013

Iran: meer 14 januari 2013


De iraanse arts en blogger Mehdi Khazali is aan zijn zesde hongerstaking begonnen. Kaleme website meldt dat de hongerstaking begon op 11 januari en dat hij naar de isoleer is overgebracht.
Vorige hongerstakingen zijn afgebroken omdat de autoriteiten beloofden tegemoet te komen aan zijn eisen.Daar dit niet gebeurde en door de onwettige behandeling van gevangenen door officials van justitie is hij weer in hongerstaking gegaan.
Hij heeft kritiek op de regering in zijn blogs en is tot 14 jaar gevangenis en 90 zweepslagen veroordeeld.
bron: iranbriefing.netAnisa Fana’ian een Baha’i is opgeroepen op 19 januari voor het uitzitten van haar straf van 22 maanden.
Farshid Dadvar een Baha’i uit Zahedan werd gearresteerd op 23 December 2012.
Shakiba Vahdat werd op 11 januari gearresteerd in Tabriz.
Ramin Shahyar, een Baha’i uit Eslam Shahrhar was gearresteerd op 14 October 2012.Hij zit in ward 209 van Evin prison.
bron: iranbriefing.net

Een iraanse senior hervormingsgezinde politicus heeft gezegd dat het Reformist Congress dat later deze maand zou plaatsvinden, niet doorgaat.Rasoul Montajebnia, een lid van de National Trust Party, vertelde tegen de Bahar Newswebsite dat vorige week een aantal organisatoren van Coordination Council of the Reformists uitgenodigd waren voor een gesprek met regeringsfunctionarissen.
In dit gesprek werden drie voorwaarden genoemd om toestemming te krijgen het congres te houden. Een van de voorwaarden was dat alle deelnemers moesten verklaren dat zij niet hadden deelgenomen aan de demonstraties na de verkiezingen in 2009 en dat zij geen steun gaven aan de twee hervormingsgezinde leiders die nu huisarrest hebben. De derde voorwaarde was dat leden van verboden partijen niet mogen deelnemen aan het congres.
Twee hervormingsgezinde partijen, de Islamic Iran Participation Front en Mojahedin of the Islamic Revolution, zijn na de verkiezingsproresten verboden.
bron: radiozamaneh.com

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Een gesprek met voorwaarden vooraf leidt meestal ook nergens toe.