Saturday, January 05, 2013

Iran: meer 5 januari 2013


Mehragency berichtte dat in Qom de eerste opslagfabriek voor aardgas is geopend van het middenoosten.
ISNAnews meldde dat de Sarajeh facility is geopend, waar 1.2miljard kubieke meter gas opgeslagen kan worden, deze capaciteit kan worden uitgebreid tot 3,3 miljard kubieke meter.
bron: en.trend.az


De iraanse zakenman Amirhossein Sairafi, die in 2010 in Amerika schuldig bevonden was aan samenzwering, het witwassen van geld en schending van het handelsembargo van 1995 is door USA na zijn vrijlating gedeporteerd naar Iran. Hij was veroordeeld tot meer dan drie jaar gevangenis.
bron: iranfocus.com


Twee mannen die onder bedreiging met een zwaard op klaarlichte dag in Teheran een voorbijganger beroofden, zijn wegens vijandschap met god ter dood veroordeeld.
Een surveillancecamera heeft beelden van deze beroving opgenomen en deze zijn uitgezonden. Kort na de uitzending zijn de vier daders gearresteerd. De andere twee daders zijn veroordeeld tot 10 jaar gevangenis, vijf jaar ballingschap en 74 zweepslagen. Volgens de advocaat van de verdachten zou de doodstraf niet zijn geeist als de film niet was uitgezonden.
bron: radiozamaneh.comVolgens Irans hoofd van politie Esmail Ahmadi Moghadam, wordt er software ontwikkeld om sociale netwerksites te controleren.Volgens hem is "smart control" nuttiger dan filteren.
Zijn commentaar komt een paar weken nadat ayatollah Khamenei een Facebookpagina heeft geopend.
bron: rferl.org


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Beroving met een zwaard: moet je hier eens omkomen. Alleen maar messen en pistolen. Heeft toch wel iets zo'n zwaard.