Sunday, February 03, 2013

Iran: winnen 3 februari 2013


Iran heeft een nieuwe straaljager aan het publiek getoond.
Het gaat om de Qaher (Conquer) 313 foto's die ontwikkeld is door het iraanse Ministerie van Defensie en Armed Forces Logistics.
Het design is van Iranian Aerial Defense Industries Organization.
Het is een stealthfighter.
Ook staat Iran op het punt zelf voor vliegtuigbenzine te kunnen zorgen. De Abadan Oil Refinery is daartoe geheel gerenoveerd.Volgende week wordt de laatste fase van de raffinaderij door president Ahmadinejad geopend.
bron: payvand.com, groong.usc.edu

Volgens een iraanse official zijn de foto's van de "ruimte-aap" verwisseld, zodat er 2 verschillende apen werden getoond. Er is volgens Mohammad Ebrahimi echt een aap, genaamd "Pishgam," het Farsi woord voor pionier, op een 20 minuten durende ruimtereis geweest. Oorspronkelijk hadden iraanse media gemeld dat Pishgam de naam van de raket was.Hij zei dat een van de getoonde foto's die van een gelijksoortige aap was.
Er zijn vijf apen getest voor ruimtereizen, waaruit twee of drie zijn uitgekozen.
bron: huffingtonpost.com


De iraanse filmmaker Mohammad Shirvani heeft met de film Fat Shaker (Larzanandeye charbi) de Tiger Award van de Rotterdamse filmdagen gewonnen.


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

3 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Opvallend dat ze die Iraanse prijswinnaar niet noemden bij de NOS ...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
christinA eijkhout said...

Ja, alleen bij radio NL en RTV Rijnmond stond het. En in internationale bladen. Beetje manipulatief zoiets, mensen moeten zelf kunnen denken, maar dan moeten ze wel alle gegevens hebben. Misschien moet ik weer eens meer van de andere kant van Iran posten.