Monday, December 21, 2009

Iran: verboden

In de gevangenis van Isfahan zijn 20 december 3 mannen opgehangen.
Volgens bericht van de officiele site van justitie waren dit Ghodrat Gh. (55) veroordeeld voor het verhandelen van 141,5 KG opium, Khan Mohammad Daraei voor bezit vann120 gram Crack en 2 gram marijuana, de verkoop van 15 gram heroine, en drugsverslaving, Mostafa Ch. veroordeeld voor het bezit van 135,4 gram heroine, 35,6 gram opium en opiumverslaving.
De woordvoerder van Iran Human Rights, Mahmood Amiry-Moghaddam, spreekt zijn bezorgdheid uit over mogelijke executies rond de kerstdagen. Vorig jaar werden 10 mensen opgehangen en 2 gestenigd en de mensenrechtsituatie is in Iran dit jaar aanmerkelijk verslechterd.
bron: iranhr.net


Vier kranten in Iran hebben een waarschuwing gehad van het ministerie van cultuur voor hun onvoldoende verslaggeving van de door de staat georganiseerde protestdemonstraties naar aanleiding van het verbranden van het portret van Khomeini.
Jahan-e Eghtesad en Andisheyeh No kregen een schriftelijke waarschuwing voor "volledige censuur van het evenement" en Etemad en Mardomsalari kregen een waarschuwing voor "vervorming van de foto's van de demonstratie.
bron: payvand



Bij de begrafenis van de gestorven Ayatollah Montazeri is op diverse plaatsen onrust ontstaan.
Ondanks dat de regering het verboden had waren in Qom duizenden mensen op de been.
Hij is begraven in de Masoumeh Shrine .Buitenlandse media is verboden verslag van de begrafenis te doen.
De telefoon en internetverbindingen in Iran zijn afgesloten door de iraanse regering.Ook worden uitzendingen van BBC Persia gestoord.
bron: BBC

video van de begrafenis via onlymehdi:






Anonymous Iran

Enduring America

Nite Owl



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Jammer dat we niet weten wat de demonstranten roepen ...

Anonymous said...

@Johan, wat de demonstranten riepen valt te lezen op de site Enduring America, die ChristinA dagelijks publiceert. Daar staat veel "last minute news" op. Groet, Loes