Tuesday, January 26, 2010

Iran: doelen

Een dag voor de moord op Dr. Ali Mohammadi was zijn huis doorzocht door agenten van het ministerie van inlichtingen en werden er documenten in beslag genomen.
Ook had hij zich twee weken eerder teruggetrokken van al zijn werkzaamheden bij nucleaire organisaties.
Na de moord werd zijn familie bedreigd door de overheid om te voorkomen dat zij het nieuws van de huiszoeking bekend maakten.
bron: persian2english.com



PressTV meldde dat de regering van het Vierde Vijfjaren ontwikkelingsplan (2005-2010) er niet in geslaagd is de werkloosheidcijfers terug te brengen naar 7%.
De werkloosheid bedroeg 11.3 procent in het derde kwartaal van het lopende kalenderjaar (geeindigd 21 December , 2009), dat is 1.8 procent hoger vergeleken met het jaar daarvoor.
Ieder jaar komen er 750.000 mensen bij op de arbeidsmarkt. Op een bevolking van 70 miljoen is tweederde onder de 30 jaar.
bron: en.trend.az


Koohyar Goodarz , lid van het Committee of Human Rights Reporters (CHRR), en sinds 20 december gearresteerd weigert aan ondervragingen mee te werken zolang de politieke gevangenen niet vrijgelaten zijn.
Hij is aangeklaagd voor ‘Moharebeh’ (oorlog tegen God ), ‘anti-regime propaganda’, en ‘deelname aan illegale bijeenkomsten’.
Hij zit in Evinprison ward 209 en is kortgeleden uit isolatie overgebracht naar een 3-persoonscel.
bron: persian2english


Dr. Abbas Kazemi, een professor in Communicatie bij het Tehran University’s Department of Social Sciences, is ontslagen omdat hij de begrafenis van de dissidente Grand Ayatollah Seyed Ali Montazeri bijwoonde.
International Campaign for Human Rights in Iran schrijft dat de blogger en voormalig arrestant van de demonstraties na de verkiezingen, Somayeh Tohidloo,, een student, onder andere schrijft in haar blog dat in de ontslagbrief van de professor stond dat Abbas Kazemi gezien was in de menigte bij ayatollah Montazeri's begrafenis en dat hij leuzen riep.
Daarom is zijn contract ontbonden.
bron: iranhumanrights.org



Anonymous Iran

Enduring America

Iran in de wereldpers



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

11,3% werkloosheid valt me eerlijk gezegd mee. Het is volgens mij wel eens veel hoger geweest.