Tuesday, August 25, 2009

Iran : glibberig

In Khuzestan is in het veld van Susangerd tot op een diepte van 5,026 meters een reserves van 8.83 billion barrel olie aangetroffen.
Dit is volgens de olieminister de belangrijkste vondst in 5 jaar.
bron: PressTV



Van de 290 parlementsleden die uitgenodigd waren een party ter ere van Ahmadinejad bij te wonen, verschenen er maar 20.
De hervormingsgezinde krant Etemad citeerde enige niet met naam genoemde parlementsleden die zeiden dat hun afwezigheid een teken van teleurstelling was ten opzichte van de door Ahmadinejad voorgestelde regering.
De stemming over dit kabinet zal vermoedelijk 30 augustus plaatsvinden.
bron: reuters


Iraanse officials hebben tegen een slachtoffer dat de verkrachting in de gevangenis gezegd dat het diens eigen schuld was en dat hij maar niet had moeten protesteren tegen de verkiezingsuitslag.
Volgens de website van Mehdi Karroubi vroeg een van de slachtoffers aan twee ondervragers en een rechter die bereid waren te luisteren, waarom hij en andere gevangenen waren verkracht in de gevangenis.
Een van hen antwoordde dat toen de Supreme Leader de uitslag van de verkiezing bevestigde, iedereen deze had moeten erkennen.
Op de website van Karroubi staat het hele interview (fa).
De jongen vertelde dat hij in het begin zeer suicidaal en depressief was, maar dat Mehdi Karroubi hem in veel gesprekken heeft kunnen overtuigen dat als bij verkrachting iemands handen en voeten gebonden zijn, deze geen zondaar, maar een onderdrukte is.
bron: latimesblogs.latimes.com

Vanmorgen wordt het vierde showproces in Teheran gehouden.
Er staan volgens iraanse newsagencies diverse hervormingsgezinde politici terecht waaronder de voormalige deputy minister van binnenlandse zaken Mostafa Tajzadeh, voormalig deputy minister van buitenlandse zaken Mohsen Aminzadeh, voormalig regeringswoordvoerder Abdollah Ramezanzadeh en de iraans-amerikaanse professor Kian Tajbakhsh.
De staatstelevisie zond beelden van de verdachten in de rechtzaal uit.
Ook Saaed Hajjarian voormalig deputy minister van inlichtingen en een van de grondleggers van hervormingsgezinde beweging stond terecht.
Hij is na een aanslag in 2000 zwaar gehandicapt.
Er werden ook zogenaamde "bekentenissen" voorgelezen.
Fars newsagencypubliceerde foto's
bron: reuters.com




Green Brief is nog niet gepubliceerd.



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Ahmedinejad nu al in een politiek isolement?

christinA eijkhout said...

Edrst maar eens afwachten wat hetparlement doet, maar de werkelijke macht achter Ahmadinejad lijkt het IRGC te zijn. Hun mensen bevinden zich op praktisch alle belangrijke sleutelposten.