Tuesday, September 01, 2009

Iran: werkzaamheden

De krant Etemad berichtte dat de doodsvonnissen van 2 minderjarigen zijn bevestigd door het Supreme Court in Teheran en doorgestuurd naar de gevangenis ter uitvoering.
Reza is veroordeeld voor het vermoorden van een andere jongen tijdens een gevecht 6 jaar geleden, toen hij 16 was.Hij heeft een psychische aandoening en kan zich van de steekpartij niets herinneren.
Hossein is ook veroordeeld voor een moord die hij zou hebben gepleegd toen hij 16 was.Zijn advocaat zegt dat hij uit zelfverdediging handelde.
bron: iranhr.net

Saeedeh Pouraghaee werd gearresteerd omdat zij 's avonds vanaf het dak van haar huis aan de Dowlat Ave in Teheran Allahu-Akbar zong.
Twee dagen later werd haar moeder gevraagd haar lichaam te identificeren met als doodsoorzaak nierfalen.Haar lichaam was voor een groot gedeelte verbrand (Roozonline fa) om bewijzen van marteling en verkrachting te verbergen.Zij mocht het lichaam niet meenemen en kreeg alleen bericht dat het lichaam in het geheim is begraven op het Behesht Zahra cemetary in een van de onbekende graven op afdeling 302.
Officials in Teheran hebben toegezegd de claims over geheime begrafenissen te onderzoeken.
bronnen: Body Count - Roozonline - upi
In Persian Letters van rferl.org staat een verslag van een zoon van een medewerkster op de Behesht Zahra cemetary.
Hij vertelt hier wat er gedurende de nachten van de heimelijke begrafenissen echt gebeurde.
bron: rferl.org



Rechter Heidari Far, (bijnaam Ali Akbar) is berucht voor zijn aktiviteiten in Kahrizak prison.
Ondanks dat gezegd is dat er serieus aktie tegen hem ondernomen zou worden, schrijft Harana News Agency dat hij na een korte afwezigheid acht dagen geleden weer aan het werk ging bij het revolutionary court in Teheran.
bron: hra-iran.net




Green Brief is nog niet gepubliceerd.




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

recht = onrecht in Iran.