Wednesday, October 28, 2009

Iran: maatregelen

Het ministerie van gezondheid heeft gemeld dat 1638 mensen mexicaanse griep/ swineflu/ Ah1N1 hebben en dat er er 22 doden in Iran zijn. De meeste slachtoffers zijn tussen de zeven en 24 jaar.
Volgens de directeur van Education Organization van de provincie Teheran zijn minstens 3 scholen als voorzorgsmaatregel gesloten.
De autoriteiten zeggen dat eenvoudige maatregelen, zoals goede hygiene, handen wassen, een papieren zakdoekje per keer gebruiken bij hoesten en niezen, zowel als het vermijden van kussen, helpen verspreiding van het virus tegen te gaan.
bron: PressTV



Agenten van het kantoor van het Ministerie van Inlichtingen in Orumieh hebben 3 mannen in een auto doodgeschoten.
Zij zeiden later dat twee van hen lid waren van een oppositiepartij. De namen van de slachtoffers zijn niet bekend gemaakt en tot nu zijn de lichamen niet aan de familie teruggegeven.
bron: hra-iran.net



De mensenrechtactivist en journalist Abolfazl Abedini is op een borg van $300.000 vrijgelaten.Abedini is het hoofd van de public relationsafdeling van Human Rights Activists.
Hij was op 30 juni in Ahwaz gearresteerd en heeft 4 maanden in een detentiecentrum van het Ministerie van Inlichtingen en in de Sepidar gevangenis in Ahwaz gezeten.
Zijn advocaat, Olyaifar zegt dat hij voor zijn hartproblemen geen adequate medische behandeling in de gevangenis kan krijgen.
bron: hra-iran.org



Het iraanse departement voor milieu heeft gewaarschuwd dat Iran tot de 10 landen behoort die het milieu het meest aantasten.
Als men op deze voet doorgaat zijn er over 100 jaar geen bomen meer in Iran.
De vicepresident van het Milieudepartement zegt dat Iran maatregelen moet nemen om een ramp voor de volgende generatie te vermijden.
Voorlichting van het publiek over het milieu en milieuvriendelijkere levensstijlen zullen volgens hem een plaats moeten vinden in het dagelijks leven.
bron: PressTV

Tussen maart en september 2008 is de iraanse economie met 3,3% gezakt.Het plaatsvervangend hoofd van de Central Bank zegt dat dit gedeeltelijk een gevolg is van de buitengewone droogte in Iran.
De landbouwsector had in de eerste helft van het vorig kalenderjaar een negatieve groei van 10%.
Hij voorspelde dat de teruggang van de inflatie zal doorzetten als gevolg van genomen liquiditeitsmaatregelen.De inflatie is in de maand september gezakt tot 9,3%.
Hij waarschuwde ook dat dit cijfer weer zal toenemen als er geen aanvullende maatregelen worden getroffen.
De recessie van de huizenmarkt heeft bijgedragen aan het zakken van de economie.
De werkloosheid is met 1,1% gestegen tot 11, 3% in de 3 maanden eindigend met september 2009.
bron: PressTV




Green Brief is niet gepubliceerd.

Enduring America



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Denk niet dat het milieu veel prioriteit heeft bij de regering Ahmadinejad.