Friday, October 02, 2009

Iran: mogelijk

Hossein Alipour, geb. 28 juni 1989, is ter dood veroordeeld voor een moord die hij tijdens een vechtpartij heeft begaan toen hij 16 jaar oud was.
Sindsdien hebben zijn ouders en advocaten verschillende keren beroep aangetekend en op het ogenblik ligt de zaak bij een hogere rechtbank ter bevestiging.
Volgens art.37 van de Convention on the Rights of Children, is executie en het opleggen van een lange gevangenisstraf aan kinderen beneden 18 jaar een schending.
Volgens artikel 5, paraaf 6 van het International Convent on Civil and Political Rights, is het opleggen van de doodstraf aan kinderen, streng verboden.



De koerdische politieke gevangene Matin Arjan, 32, lijdt aan een storing in het centraal zenuwstelsel en krijgt hiervoor geen medische behandeling.De afgelopen tijd heeft hij diverse aanvallen gehad waarna zijn linkerschouder en arm "doof" zijn gebleven. De gevangenisarts zegt dat hij door een neuroloog behandeld zou moeten worden, maar deze bezoekt de gevangenis slechts 1x per maand.Hij zit een gevangenisstraf van 10 jaar uit.
bron: ihrv.org



De journalist Alireza Eshraghi, is op 23 september veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf en een half jaar.
Hij was beschuldigd van handelingen tegen de nationale veiligheid door belediging van de leiders en van een actieve rol in illegale vergaderingen.
Hij had geen toegang tot een advocaat en is dermate gemarteld om op camera te verschijnen, dat hij bij het massaproces met een verbonden hoofd en arm verscheen.
Hij wordt gevangen gehouden in de quarantine afdeling 7 van Evin Prison.
bron: ihrv.org


Eigenaren van auto's die gedurende de de onrust zomaar zijn gaan claxonneren en de straten versperren, zullen juridisch vervolgd worden.
De gouverneur van Teheran zei dat zij opdracht hebben gekregen om automobilisten die zich niet aan de normale verkeersregels houden juridisch te vervolgen.
Volgens hem is dit een normale gang van zaken en heeft niets te maken met de afgelopen onlusten.
bron: ihrv.org

Volgens berichten is het filmregisseur Tahmineh Milani, verboden het land te verlaten.
De krant Javan schrijft dat het mogelijk is dat deze maatregel verband houdt met de gebeurtenissen van na de verkiezingen.
bron: ihrv.org


Green Brief is niet gepubliceerd.


Enduring America laatste Iran news



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Alle Iraanse automobilisten laten toeteren voor het regeringsgebouw. Dat zou een statement zijn.

christinA eijkhout said...

Alleen niet erg produktief.Er is de afgelopen maanden veel getoeterd.