Friday, October 30, 2009

Iran: recht?

In de Evingevangenis zijn 2 mensen gestorven door gebrek aan medische aandacht.
Een van hen (60)kreeg een hartaanval na hartklachten en de tweede man (30) stierf aan inwendige bloedingen.
Hamed Rouhinejad heeft dringend medicijnen nodig aangezien hij MS heeft en Jafar Ebrahimi heeft een beschadigde C3-4 wervel in zijn nek en paniekaanvallen.
Beide mannen wordt medische hulp geweigerd.
De toestand van Abbas Khorsandi verslechtert en hij is opgenomen in het ziekenhuis.
bron: hra-iran.net


Twee werknemers van de Rajai-Shar gevangenis zijn overgeplaatst wegens seksuele betrekkingen met vrouwelijke gevangenen.Ook zijn er verschillende rapporten over verkrachting en geweld in deze gevangenis.
De voormalige veiligheidschef Khadem werd gedwongen met een vrouwelijke gevangene te trouwen nadat het nieuws van zijn verhouding bekend werd. Hij werd later ontslagen nadat hij eerst was overgeplaatst naar Ghohar-Dasht Prison.
Ook is een voormalig bewaker, Haj Mohammad Shekari tot gevangenisstraf veroordeeld voor het verhandelen van jonge meisjes naar landen rond de Perzische Golf.
Op het ogenblik is hij het hoofd van de Basijgevangenen in de Rajai-Shahr Prison.
bron: hra-iran.net


De hoofdinspecteur van de Rajai-Shahr prison in Karaj heeft gevangenen gevraagd twee nieuwe gevangenen na hun aankomst te verkrachten.
Human Rights Activists heeft berichten gekregen dat aan het begin van deze week twee gevangenen van de protesten na de verkiezingen waren overgeplaatst naar de Rajai-Shahrprison.
Tijdens de showprocessen waren deze gevangenen in beeld geweest tijdens een televisie-uitzending door IRIB.
De gevangenisautoriteiten besloten hen in Ward 1, waar de gewelddadige rellen hadden plaatsgevonden te plaatsen.
De gevangenisinspecteur, Reza Torabi, wiens werkzaamheden niets met de interne plaatsing van gevangenen te maken hebben, heeft persoonlijk de twee gevangenen naar Ward 1 gebracht.
Hij heeft de gevangenen daar openlijk en duidelijk gezegd de twee nieuwkomers zo vaak te verkrachten als mogelijk is.
Op het ogenblik zitten de twee nog steeds in Ward 1 zonder contact met de buitenwereld.
Op 25 oktober berichtte de HRA over de verkrachting van Abdollah Hemati. Nadat er bekendheid aan is gegeven hebben gevangenisautoriteiten Hemati gedwongen de verklaring in een video-interview in te trekken.Kranten hebben in het verleden vaker geschreven over sexueel misbruik in Rajai-Shahrprison.
bron: hra-iran.net



De International Campaign for Human Rights in Iran meldt dat justitie onwettige middelen gebruikt om de advocaat van Kian Tajbahksh te verhinderen beroep tegen het vonnis van 15 jaar gevangenisstraf aan te tekenen.
Tajbakhsh is op 18 oktober veroordeeld en er staat voor beroep 20 dagen.
Tot nu toe heeft justitie aan de advocaat geweigerd de nodige papieren in te dienen.
bron: iranhumanrights.org



Mohammed Ghoochani, de hoofd-redacteur van EtemadeMelli, is volgens ILNA gisteravond na 131 dagen vrijgelaten tegen een borg van $100.000.
Daar niemand op de hoogte was gesteld, heeft hij een taxi naar huis genomen.



Hossein Derakhshan zit sinds 1 november 2008 in de gevangenis. Hiervan heeft hij 10 maanden in afzondering gezeten en is gemarteld en geslagen om valse bekentenissen te ondertekenen dat hij banden heeft met de CIA en de israelische geheime dienst.
Hij wordt op het ogenblik in Evin gevangenis vastgehouden zonder toegang tot een advocaat en zonder dat de aanklacht bekend is.
Behalve Derakhshan worden tientallen iraanse journalisten, intellectuelen en aktivisten vastgehouden zonder aanklacht en zonder respect voor procesprincipes en juridische transparentie.
Dit zijn onder andere: Keyvan Samimi, Bahman Ahmadi Amoie, Abdollah Momeni, Mohammad Maleki, Ahmad Zeidabadi, Hangameh Shahid, Saeed Leylaz, Azar Mansouri, Shapour Kazemi, Issa Saharkhiz, Mohammad Reza Moghiseh, Fariba Pezhuh, Mostafa Tajzadeh, Abdollah Ramezanzadeh, Behzad Nabavi, Mohsen Mirdamadi, Feyzollah Arabsorkhi, en Mohsen Aminzadeh.
De International Campaign for Human Rights in Iran spreekt haar bezorgdheid voor de gezondheid en veiligheid van Derakhshan en al de andere gevangenen uit en vraagt de rechterlijke macht niet toe te geven aan de eisen van inlichtingendiensten die gevangenen en justitie manipuleren zonder de juiste gerechtelijke procedures.
bron: iranhumanrights.org





Green brief is niet gepubliceerd

Enduring America




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Dat er mannelijke bewakers in vrouwengevangenissen werken in Iran ...

christinA eijkhout said...

Ja, als je het zo bekijkt...