
Reporters without Borders zegt dat sinds juni minstens 30 journalisten Iran ontvlucht zijn nadat zij oproepen om voor de autoriteiten te verschijnen kregen. Volgens de RSF is dit de grootste exodus van journalisten sinds de revolutie van 1979.
32 journalisten zijn gearresteerd. Fotografen, cameramensen, bloggers en reporters van kranten die gesloten zijn, worden allemaal beschuldigd van "handelen tegen de nationale veiligheid.
Zij, die geluk hebben zijn naar Amerika of Europa gevlucht, maar de meesten komen in groot gevaar doordat zij moeten vluchten met de hulp van smokkelaars.
In de landen waar zij naar toe vluchten, Turkije, Irak of zelfs Afghanistan worden zij aan meer onderdrukking en politieintimidatie blootgesteld.
Volgens RSF zijn de bepalingen van de conventie van Geneve uit 1951 onvoldoende voor dergelijke noodgevallen en zouden europese landen moeten openstaan voor deze journalisten en de vrijheid van meningsuiting in Iran ondersteunen.
bron: RSF

De vrouw van Mohsen Mirdamadi, voorzitter Islamic Iran Participation Front,
zei dat haar man nu in een cel zit met Abdullah Ramezan–Zadeh, woordvoerder voor de hervormingsgezinden.
Sinds zaterdag deelt Mostafa Tajerzadeh een cel met Mohsen Aminzadeh .
Tijdens een bezoek aan de Islamic Human Rights Commission zei de vrouw van Faizullah Arab-Sorkhi dat haar man na 100 dagen bezoek mag ontvangen en niet langer in afzondering zit.
Behzad Nabavi ligt op het ogenblik in het Khatam-Ul-Anbia ziekenhuis waar hij een operatie ondergaan heeft. De aanvraag voor vrijlating op borg is afgewezen.
bron: ihrv.org
Op de Alameh Universiteit is het dragen van groene kleding verboden, studenten die groen in hun kleren dragen worden niet toegelaten op het terrein.
Een student die ter voorkoming van besmetting met griep een groen mondkapje droeg, moest dit verwijderen.
De Alameh universiteit wordt beschouwd als een van de grootste universiteiten van Iran en het Midden Oosten op het gebied van Sociale Wetenschappen en Humaniora.
Onlangs werden twee professoren gedwongen af te treden.
bron: ihrv.org

De titels zijn "Colonel” and “Tarigh Basmal Shodan", waarvan Colonel al in het duits is vertaald en uitgegeven.
Op de internationale Buchmesse in Frankfurt zei de schrijver dat hij hoopte dat de toestemming vlug komt.

Enduring America
Bij Tehranbureau staat een profiel van Mehdi Karroubi.
Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl
1 comment:
Iran bungelt ook helemaal onderaan de lijst van landen en de daar geldende persvrijheid hoorde ik vanmiddag.
Post a Comment