Sunday, October 25, 2009

Iran: verder

20 oktober was de tweede rechtzitting voor de bulgaarse chauffeur Zhivko Roussev,, die beschuldigd wordt van het smokkelen van 135 kg heroine.Hij kan hiervoor de doodstraf krijgen.
In januari 2009 bleek dat de chauffeur al vier maanden in de gevangenis van Tabriz zat, nadat hij in september was verdwenen.
Zijn werkgever wilde eerst geen informatie geven over hem aan zijn familie, maar meldde hem na enige tijd toch vermist. De chauffeur werd aangehouden nadat in een geheim compartiment heroine was gevonden.
bron: sofiaecho.com



Fariba Pajooh mag weer geen bezoek ontvangen van haar familieleden en er is kans dat zij weer in eenzame opsluiting wordt geplaatst.
Haar advocaat heeft bericht van de gevangenisautoriteiten gekregen dat haar bevel tot gevangenhouding is verlengd.De vrees bestaat dat zij weer in isolement zal worden geplaatst.
bron: hra-iran.net



De arbeiders van de Ahvaz Looleh-Chodani in Ahwaz hebben voor de derde keer binnen korte tijd geprotesteerd tegen het feit dat hun loon al 10 maanden niet is uitbetaald.
In een interview met een staats newsagency heeft de parlementsafgevaardigde voor Khuzestan de arbeiders verantwoordelijk voor de sluiting van de fabriek genoemd.
Hij heeft ze gewaarschuwd voor de gevolgen van hun akties.
bron: hra-iran.net



GlobalVoicesOnline meldt dat Hadi Heydari een bekende iraanse cartoonist op 23 oktober is gearresteerd.



Badi Hossein-Panahi uit Gharveh, een familielid van Anvar Hossein-Panahi, een koerd die in de dodencel zit, is volgens berichten op 23 oktober door agenten van het Ministerie van Inlichtingen gearresteerd.
Ook Afshin Hossein-Panahi een broer van Anvar is gearresteerd.
Er is niet bekend waarheen zij zijn overgebracht.
bron: hra-iran.net


Reuters meldt dat in de stad Orumiyeh 12 mensen zijn gearresteerd op verdenking van satanisme.
De krant Resalat schrijft dat zij door middel van muziek en de produktie van blasfemische videoclips het satanisme promoten.
bron: reuters.com

De krant Sarmayeh meldde dat 35 familieleden van gevangenen tijdens een gebedsbijeenkomst voor hun familieleden zijn gearresteerd.
Oorspronkelijk waren er 60 mensen gearresteerd, waaronder vrouwen en kinderen van gevangen zittende leden van het Iran Participation Front (IIPF).
De bijeenkomst werd gehouden in het huis van de schoonvader van Shahab Tabatabai.
bron: AFP



Green Brief is niet gepubliceerd.

Enduring America



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Satan is blijkbaar overal.