Sunday, November 01, 2009

Iran: een einde maken aan

Morteza Alviri,voormalig burgemeester van Teheran en adviseur van Karroubi is gisteren tegen een borg van $200.000 vrijgelaten. Hij was in september gearresteerd en leidde de commissie die door Mousavi en Karroubi is opgezet voor het onderzoek naar de behandeling van gevangenen.
Sommige websites berichtten dat ook Behzad Nabavi vrijgelaten is, maar dit wordt door zijn familie ontkend.Nabavi is op 16 juni gearresteerd en werd berecht in een van de eerste showprocessen. Vonnis is nog niet gewezen.

De twee journalisten die in hongerstaking zijn, Fariba Pajooh en Hengameh Shahidi,zijn naar het hospitaal van de Evin gevangenis overgebracht.
De studentenaktivist Mojid Dorri , Mostafa Taj-Zadeh, bestuurslid van zowel Participation Front als Mojahedin Enghelab en Abdollah Ramazan-Zadeh, vice-president van het Islamic Participation Front, zullen binnenkort terecht staan.
De journalist Ali Sami-Zadeh lid van de mediacommissie van het Participation Front is gearresteerd.
In Sistan en Baluchistan zijn na dagvaarding om voor de rechtbank te verschijnen, verschillende hoofden van soennitische scholen gearresteerd.
Molana Osman, hoofd van de Madinatol-Oloom school, Molana Mohammad-Esmail Zahi, hoofd van Esha’a Altohid school in Zahedan, Molana Abdor-Rashid Shah-Navazi, waarnemend hoofd van de Dorolhoda school in Khash zijn gearresteerd.
bron: hra-iran.net



De regering in Iran wil voor 36 miljoen mensen een bankrekening openen waar het geld gestort wordt dat vrijkomt als de subsidies op eten en brandstof worden gestopt.
De zakenkrant Sarmayeh schrijft dat de compensatie tot $17 op kan oplopen en dat 70% van de bevolking, inclusief kinderen hiervoor in aanmerking komen.
Ook zegt de krant dat een gezin van vier personen dat ongeveer $400 per maand verdient, recht heeft op $68, maar dat dit alleen voldoende is om de brandstof en energieprijzen te compenseren.
De stopzetting van de subsidie is een onderdeel van Ahmadinejads economische plan om de economie te hervormen.
Critici zeggen dat de stopzetting van de subsidies tot grotere inflatie en sociale onrust kunnen leiden.
bron: reuters.com



Green Brief is niet gepubliceerd.

Enduring America



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Iraniƫrs zijn geen grootverdieners, zie ik.