Monday, November 23, 2009

Iran: show

IRNA maakte zondag bekend dat Mohammad Ali Abtahi tijdelijk is vrijgelaten uit de gevangenis tegen een borg van $700.000.
De voormalig vice-president was veroordeeld tot 6 jaar gevangenis.
bron: Reuters



De krant Jomhuri Eslami berichtte dat 12 paren zijn gearresteerd omdat zij bij illegale sexuele handelingen, inclusief partnerruil waren betrokken.
Volgens het bericht runden zij ook een website, Iran Multiplication, om hun handelingen te promoten. De meeste arrestanten hadden een universitaire opleiding, er waren regeringsambtenaren tussen en mensen die kinderen hadden.
Er werd niet gemeld door wie en waar dit had plaatsgevonden.
Buitenechtelijke sex is verboden in Iran.
bron: AFP


In zijn eerste interview na zijn vrijlating heeft de canadese journalist Maziar Bahari verteld dat hij tijden zijn gevangenschap geslagen is en gedwongen was een valse bekentenis te ondertekenen en dat hij zelfs overwogen heeft zelfmoord te plegen.
Bahari werd in juni gearresteerd toen hij de protesten van na de verkiezingen versloeg.
Hij werd beschuldigd van het verspreiden van valse informatie en het verstoren van de openbare orde door deelname aan illegale bijeenkomsten.
Op 13 oktober werd hij vrijgelaten.
bron: canada.com


Human Rights Activists in Iran bericht dat Mohammad Sadeghi en Hassan Asadi geboeid aan handen en voeten voor de rechtbank zijn verschenen.
De aanklacht tegen Sadeghi is inclusief samenzwering tegen het regime door het bijwonen van bijeenkomsten en het geven van interviews.Sadeghi heeft 14 dagen in eenzame opsluiting in Ward 240 van Evinprison gezeten. Hij zit nu in een cel in Ward 209 met 3 belgen.
Asadi en Sadeghi zijn op 3 november gearresteerd.


De doodstraf tegen Mohammad-Reza Ali-Zamani, is in hoger beroep bevestigd.
Zamani is een van de bechuldigden in de showprocessen.
Bewijs dat sinds het oorspronkelijk vonnis is gepubliceerd laat zien dat Zamani geen rol kan hebben gespeeld in de gebeurtenissen na de verkiezingen, omdat hij in de gevangenis zat.
Zamani heeft onder druk en onder belofte van vrijheid, gedurende de showprocessen een valse bekentenis afgelegd.
bron: hra-iran.net



Green Brief

Enduring America




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Ook moslims blijken dus wel degelijk van seksuele experimenten te houden.

Anonymous said...

Iraniers zijn gewoon mensen. Alles wat elders gebeurt komt ook daar voor. Vaak zijn er zelfs mollahs betrokken bij bordelen. In mijn tijd in Iran hebben er heel wat schandalen in de kranten gestaan.

Groetjes / Loes