Saturday, December 19, 2009

Iran: oud

Reuters meldt dat Iran een diplomatieke oplossing zoekt voor het geschil met Irak over het Fakka olieveld dat gisteren door 11 iraanse soldaten is bezet.
Volgens de iraakse minister van binnenlandse zaken is deze indringing de laatste van een serie incidenten afgelopen week.
Mehrnews meldde dat de National Iranian Oil Company (NIOC) het bericht ontkende.
Volgens een medewerker van Maysan Oil Company, die het veld exploiteert hebben iraanse troepen het afgelopen jaar al vier tot vijf keer de niet meer in gebruik zijnde bron bezet.
bron: Reuters, tehrantimes.com


Amnesty International heeft Iran opgeroepen de op 7 december gearresteerde studentenleider Majid Tavakkoli vrij te laten.
Na zijn arrestatie is niets meer van hem vernomen en zijn verblijfplaats is onbekend.
Hij loopt gevaar gemarteld te worden of anderszins slecht behandeld.
Amnesty International beschouwt hem en de andere gearresteerde studenten als een gewetensgevangenen die alleen worden vastgehouden voor de uitoefening van hun recht op vrije meningsuiting en vergadering.
bron: amnestyusa.org


Volgens PressTV hebben archeologen bij opgravingen in de provincie Chaharmahal-Bakhtiari meer dan 200 historische plaatsen gevonden van het Midden-Paleolithicum tot de Qajar tijdperken.
Men heeft ook scherven van aardewerk, stukken steen, begraafplaatsen en oude locaties gelegen op natuurlijke terpen gevonden.
De meerderheid van de ontdekte plaatsen werden bewoond door nomadenstammen uit het oude Perziƫ en Elamitische en Islamitische periodes.
bron: PressTV



Anonymous Iran

Enduring America

Nite Owl



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

No comments: