Friday, January 29, 2010

Iran: rapporteren

Vijf mensenrechtorganisaties hebben wereldwijd een gezamenlijke campagne opgestart tegen de executies in Iran.
De campagne heet "346 No execution Campaign" en heeft als doelstelling dat in elk van de aangesloten landen tenminste 346 mensen petities sturen naar hun respectievelijke ministeries van buitenlandse zaken waarin zij vragen diplomatieke druk uit te oefenen op de regering van Iran om de doodstraf af te schaffen.
De vijf deelnemende organisaties zijn: The Iranian Homosexual Human Rights Councils (Canada, United States), OutRage! (United Kingdom), The Hirschfeld-Eddy Foundation (Germany) en de Everyone Group (Italy).
Zij hopen dat meer organisaties zich aansluiten.
De naam van de groep 346, is gebaseerd op het aantal executies dat volgens cijfers van Amnesty International in 2008 in Iran is uitgevoerd.
Voor meer informatie over de 346 No Executions Campaign, kunnen pers en media contact opnemen met info@noexecutions.com.
Leden van mensenrechtorganisaties of NGO's die in eigen land een 346 No Execution Campaign willen opzetten kunnen contact opnemen met Mr. Arsham Parsi op het adres info@noexecutions.com.
bron: noexecution.com



De bloggers Mehrdad Rahimi, Shahidayeshahr blog, en Kouhiar Goudarzi, kouhyar.wordpress.com),zijn beschuldigd van moharebe(vechten tegen god).



Zij zijn beiden lid van het “Committee of Human Rights Reporters, dat door studenten en bloggers na de verkiezingen is opgericht.Op 22 januari verklaarde de openbare aanklager van Teheran dat dit comité een aftakking is van de People’s Mujahedeen Organisation (MKO) en daarom verboden.
Andere bloggers die tevens lid zijn van het comité zijn de afgelopen weken gearresteerd. Dit zijn Parisa Kakei, Shiva Nazar Ahari, Said Kanaki en Said Jalali .Zij zitten allen in ward 209.
Zij kunnen ter dood worden veroordeeld.



Amnesty International heeft een rapport gepubliceerd over de verkiezingen 2009 in Iran en de onderdrukking daarna.




In Mashhad zijn op 25 januari de Bahai Bahman Yazdani en Vesal Mohammadi gearresteerd.
Het hof van beroep in Mazandaran heeft de eis tegen twee Bahai bevestigd. Pegah Sanaei is veroordeeld tot het betalen van $ 70. Firouzeh Yegan-Asadi is veroordeeld tot 6 maanden gevangenis.Zij waren veroordeeld voor het verspreiden van propaganda tegen het regime en het ondersteunen van illegale organisaties.
bron: hra-iran.net, ihrv.org



Anonymous Iran

endurijg america

Iran in de wereldpers



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Hoe meer druk hoe beter. Alhoewel: of er snel iets zal veranderen daardoor ...?