Sunday, February 14, 2010

Iran: families

De politieke gevangenen van Gohardasht prison in Karaj hebben een open brief geschreven waarin zij zeggen dat het regime op 11 februari zijn ware gezicht weer heeft laten zien door mensen te verhinderen vreedzaam te demonstreren voor vrijheid.
bron: persian2english


Safoura Tofangchi en haar echtgenoot Abolhasan Darolshafayi zijn op 10 februari gearresteerd na opgeroepen te zijn door het ministerie van inlichtingen. Hun 2 dochters, Banafsheh en Jamileh waren een paar dagen eerder gearresteerd.
Zijn neef Yashar Darolshafa was op 3 februari gearresteerd en zit in Evinprison.Een dag na zijn arrestatie werden diens moeder, Touran Kabiri en zijn broer Kaveh gearresteerd, maar zijn de volgende dag vrijgelaten.
Volgens Bahman Darolshafayi een broer van de twee gearresteerde meisjes werden Touran Kabiri en haar zoon Kaveh op 10 februari opnieuw gearresteerd.
Bahman Dsrolshafayi schreef in zijn blog dat zijn vader vrijdag gebeld heeft met het verzoek een advocaat te huren voor hem.
Alle zeven familieleden zitten op het ogenblik in Evinprison.
bron: persian2english


Volgens berichten van Human Rights and Democracy Activists in Iran hebben in Qom and Semnan agenten van het ministerie van inlichtingen de huizen van de familie Nabavi doorzocht en Mehri Nabavi in Qom en Seyyed Zohour Nabavi in Semnan gearresteerd. Zij zijn in eenzame opsluiting in een gevangenis van het ministerie van inlichtingen geplaatst.
Seyyed Zohour Nabavi was een politieke gevangene in de 1980s. Hij was tot vier jaar gevangenis veroordeeld voor het schrijven van artikelen in het Sarzamin-e Ariyayee Magazine.
Mehri Nabavi is de vrouw van Ali Nabavi die reeds gearresteerd is.
Drie andere leden van de Nabavifamilie zijn gedurende 12 uur verhoord.
Atefeh Nabavi en Seyyed Zia Nabavi zitten in de Evin prison.
De afgelopen maanden zijn veel leden van de familie Nabavi uit Teheran, Qum en Semnan gearresteerd en sommige zijn vrij op borg en anderen staan onder verdenking.
HRDAI veroordelen deze en andere gebeurtenissen rond 11 februari in Iran.
bron:persian2english



In Teheran zijn vijf Bahai's gearresteerd.
Het zijn Niki Khanjani, Ashkan Basari, Maria Jafari, Houman Sisani en Romina Zabihian.
De regeringsgezinde krant Javan meldde dat leiders van de Bahai ontsnapt zijn naar het buitenland.
bron: reuters



anonymous Iran

enduring america


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

3 comments:

Johan said...

Business as usual vandaag.

Anonymous said...

Vandaag, 15 februari, is het voor ChristinA geen business as usual, want het is avond en zij heeft geen nieuwe pagina aangemaakt.

Hoop dat je situatie niet is
verergerd, ChristinA. In ieder geval de beste wensen. Loes

christinA eijkhout said...

Ik ben er half. Computer gecrasht, dus nu zit ik op een andere, zonder programma's, alleen internet, en zonder speciale dingen voor mij.
Waarschijnlijk vrijdag is alles voor blog weer ok