Thursday, February 25, 2010

Iran: gebrek

Veel studenten van de Shariff University of Technology in Teheran zijn door het gebrek aan aandacht voor afgestudeerde studenten, bereid naar westerse landen te emigreren. Dit kan voor ernstige verstoring van de maatschappij leiden.
Volgens berichten hebben een aantal professoren hun bezorgdheid hierover uitgesproken.
De canadese premier heeft onlangs in een verklaring gezegd dat, gezien de duizenden iraniers die de afgelopen 25 jaar naar Canada zijn geemigreerd, de iraanse regering heeft bijgedragen aan de vooruitgang in Canada.
bron: persian2english.com


Volgens de site Hrana hebben 3 vrouwen in de provincie Kurdistan in de afgelopen tijd zelfmoord gepleegd in de steden Marivan, Sanandaj en Javanrood.
In Marivan, heeft Mehraneh Sharifi zelfmoord door ophanging gepleegd, zij was getrouwd en had maatschappelijke problemen.
In Sanandaj stierf Vida Aziziani in het Bathat Hospital aan door haarzelf toegebrachte verwondingen. Zij had familieproblemen.
In Tazabad, een gebied in de stad Javanrood, stierf Rana een moeder van zeven kinderen aan door haarzelf toegebrachte verwondingen.
Zelfmoord door verminking komt veel voor in koerdische gebieden als gevolg van gebrekkige wettelijke steun en de heersende tradities in het gebied.
bron: en-hrana.com



In een interview met een studentenblad heeft de invloedrijke hardliner Hojatoleslam Hamid Rohani gezegd dat dezelfde executie- en confrontatiemethodes als die tegen de Mojeheddin-e-Khalq gebruikt werden in de 80er jaren, tegen nieuwe tegenstanders van het regime gebruikt moeten worden.
In de tachtiger jaren zijn duizenden politieke gevangenen geexecuteerd.
Amnesty International heeft namen van 2,000 gedode politieke gevangenen geregistreerd en overlevenden en oppositiegroepen spreken zelfs van 30.000 slachtoffers.
In het interview gaf Rohani een duidelijke aanbeveling aan de juridische autoriteiten om massa-executie van dissidenten te gebruiken als methode die al eerder was gebruikt om dissidenten het zwijgen op te leggen.
bron: persian2english.com , iranhumanrights.org


Mostafa Mir Ebrahimi is in de gevangenis gestorven.
Zes maanden geleden werd hij gearresteerd toen hij Neda's graf bezocht. Sindsdien is er geen nieuws van hem vernomen en zijn naam kwam nergens voor op lijsten van gevangenen.
Een paar dagen geleden hoorde zijn vader dat hij dood was.
Er is geen toestemming gegeven het lichaam aan de familie te overhandigen. Agenten hebben gezegd dat zij Mostafa eerst willen begraven voor zij de familie het adres van zijn graf geven.
bron: persian2english.com



anonymous Iran

enduring america

Iran in de wereldpers



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Ik denk dat die studenten nog wel meer redenen hebben om naar het Westen te emigreren.