Saturday, February 27, 2010

Iran: rechten

Een video, gewijd aan de mensenrechten.




De advocaat Mohammad Oliyayifar zei in een interview dat Heshmat Tabarzadi heeft aangekondigd dat hij, gebaseerd op Article 168 van de grondwet en gezien de politieke aard van zijn zaak, het recht heeft op een openbaar juryproces.Tot die tijd zal hij niet meewerken aan zijn rechtzaak. Tabarzadi werd op 27 december tijdens de Ashuraprotesten gearresteerd.
bron: RAHANA


De derwishen van de Namatullah Gonabadi orde in de stad Baidokht mogen hun doden niet begraven op het Sultani Cemetery. Op 20 februari hebben politieagenten leden van de orde gewaarschuwd dat een besluit van de gerechtelijke autoriteiten het hen verbiedt hun doden op het kerkhof te begraven.
In de afgelopen maanden is de begraafplaats een plaats van gevechten tussen de politie en de derwisjen geworden.
Vorig jaar februari heeft de gezondheidsraad van de stad begrafenissen op de begraafplaats verboden op last van de gouverneur en het ministerie van inlichtingen.
bron: ihrv.org




anonymous Iran

enduring america

Iran in de wereldpers



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

3 comments:

Anonymous said...

Heshmat Tabarzadi is de eeuwige rebel, die zo ongeveer een kwart van zijn leven in de gevangenis heeft doorgebracht. Hij was een studentenleider in de jaren negentig en werd in juli 1999, niet voor het eerst, gearresteerd. Sindsdien heeft hij zeker 9 jaar vastgezeten, al was hij af en toe weer vrij dankzij hoge connecties. Maar sinds 27 december 2009 lijkt het menens te zijn. Ben benieuwd of hij dat openbaar proces krijgt. Groetjes, Loes

Johan said...

Die video over de mensenrechten zullen niet veel Iraniƫrs onder ogen gaan krijgen.

christinA eijkhout said...

Valt misschien mee, er zijn veel mogelijkheden om onder de filtering uit te komen.