Monday, February 01, 2010

Iran: verslalegging

Het blog Persian2English schrijft dat Human Rights and Democracy Activists in Iran (HRDAI), een rapport (fa) hebben gepubliceerd waarin staat dat de avond voor de executie van Arash Rahmanipour en Mohammadreza Alizamani een video werd afgespeeld waarin hun valse bekentenissen werden getoond in een poging de executie te rechtvaardigen.
In deze video werden ook vier andere gefolterde politieke gevangenen gedwongen bekentenissen af te leggen.
De vier gevangenen, die eind oktober zijn gearresteerd zijn Mahmoud Dolatabadi, Mehdi Saeidi, Abaas Vali Khani, en Borzu Kamrani.
Sinds die tijd zitten zij in eenzame opsluiting. Hen is verteld dat als zij een bekentenis tekenen en een bedrag van $30.000 betalen, zij worden vrijgelaten.
HRDAI heeft het rapport op 29 Januari 2010 verzonden naar: The [UN] High Commissioner for Human Rights, De Europese commissie voor mensenrechten, Amnesty International en Human Rights Watch.
bron: persian2english.com


Vandaag zijn de feestelijkheden voor de herdenking van de 31ste verjaardag van de Islamitische Republiek Iran begonnen.Dit duurt 10 dagen, met 11 februari / 22 Bahman als hoogtepunt.
Er zullen 226 reporters uit 120 landen aanwezig zijn. De directeur van het iraanse ministerie van cultuur voor buitenlandse media vertelde tegen Farsnews dat journalisten uit India, Japan,Groot-Britannie, Noorwegen, Duitsland, Lebanon, Frankrijk, Hungarije, Azerbaijan, Nederland, Zweden, Griekenland een vergunning hebben aangevraagd.
Voor 22Bahman zijn door de Green Movement ook demonstraties aangekondigd.
bron: en.trend.az


Anonymous Iran

enduring america

Iran in de wereldpers



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Er valt eigenlijk weinig te vieren.

christinA eijkhout said...

Ja, vanuit regeringskant zowiezo wel, en het verdrijven van de shah is voor iedereen een heugelijk feit. Voor wat betreft mensenrechten is er niets te vieren.