Sunday, May 02, 2010

Iran: straffen

Ali Nejati, de voorzitter van het bestuur van het Haft Tapeh Sugar Cane Company Workers’ Syndicate, die veroordeeld was tot zes maanden gevangenisstraf in Dezfool Prison voor het vertegenwoordigen van de rechten van de werknemers van de Haft Tapeh fabrieken is gedagvaard om op 19 mei te verschijnen voor de Revolutionary Court van Shoosh.
Zijn straf duurt tot 12 mei.
Hij en zijn collega's , Fereydoun Nikfard, Jalil Ahmadi, Ghorban Alipour en Mohamad Heydari Mehr, waren allen veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf wegens propaganda tegen het regime, het verspreiden van valse informatie en dergelijke.
Nejati is de enige die voor dezelfde feiten voor de tweede keer gedagvaard is.
bron: streetjournalist.


De International Campaign for Human Rights in Iran meldt dat er weer twee demonstranten van de verkiezingsprotesten ter dood zijn veroordeeld. In hoger beroep zijn de doodsvonnissen van Jafar Kazemi en Mohammad Ali Haj Aghaee bevestigd.
Er zijn volgens de iraanse justitie 11 mensen ter dood veroordeeld door lagere rechtbanken en het ziet er naar uit dat deze straffen in beroep worden bevestigd zonder dat er bewijzen zijn.
De Campaign heeft de identiteit van nog zeven terdood veroordeelden Mohammad Amin Valian, a 20, Abdolreza Ghanbari, 47, Motahareh Bahrami en Mohsen Daneshpour Moghaddam (man en vrouw) en hun zoon Ahmad Daneshpour, samen met twee van hun vrienden, Rayhaneh Haj Ebrahim en Hadi Ghaemi.
bron: iranhumanrights.org






anonymous Iran

enduring america

wekelijkse twitter updates P2E

Iran in de wereldpers




Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Zo blijven weinig deelnemers aan de protesten het leven bespaard.