Saturday, May 29, 2010

Iran: verklaringen


Bij een brand in een oliebron bij de grens met Irak zijn vanmorgen om 6.35 plaatselijke tijd 3 mensen om het leven gekomen en 12 gewond.
Het vuur brak uit toen een oliebron in de stad Naftshahr in de provincie Kermanshah gas lekte bij een boormachine.Volgens een official is de brand nog niet geblust.
bron:channelnews.asia



Volgens nieuwe regels mag voortaan op de medische universiteit van Shiraz niet meer hardop worden gelachen.
De regel staat in chapter 7, paragraph 23 van het universiteitsreglement.
Het is de eerste keer dat zo'n regel op universiteitsniveau in Iran wordt ingevoerd.
In de reglementen wordt ook het dragen van t-shirts verboden, en gekleurde manteaus voor vrouwen.
Ook lange nagels zijn verboden en hakken, die hoger zijn dan 3 centimeter.
Deze regels zijn al 3 maanden geleden bekend gemaakt maar tot nu toe was het management niet in staat geweest deze regels door te zetten.
Tijdens een vergadering hebben Basij studenten echter met gezang en protesten het bestuur gedwongen de regels toe te passen.
bron: persian2english.com.


De journalist Issa Saharkhiz, die sinds vorig jaar zonder aanklacht gevangen zit, heeft hartproblemen en is gisteren door artsen bezocht.
Hij is enige tijd geleden overgeplaatst naar de Rajaee Shahr gevangenis en d e gevangenisautoriteiten weigerden hem zijn medicijnen te geven.
bron: droi.wordpress.com



De hervormingsgezinde Assembly of Combatant Clerics heeft een verklaring uitgegeven naar aanleiding van de eerste verjaardag van de Green Movement. In deze verklaring gaat de Assembly in op het belang van de Green Movement voor democratisering en het feit dat veel mensen onterecht en met zware straffen in de gevangenis zitten.
Tenslotte benadrukt de Assembly dat de oplossing om uit deze crisis te komen ligt in het vrijlaten van de politieke gevangenen en vrije verkiezingen te houden.
Enige leidende leden van de Assembly zijn: ex-President Mohammad Khatami, Mohammad Ali Abtahi, Mohammad Mousavi Khoeini, en de broer van de Supreme Leader, Hadi Khamenei.
bron: droi.wordpress.com

Het hervormingsgezinde Islamic Iran Participation Front heeft een verklaring uitgegeven inzake de gebeurtenissen sinds de maand juni (Khordad) vorig jaar.
Het IIPF zegt dat de hervormingsgezinde beweging ontstaan is uit de noodzaak voor vrije verkiezingen en dat de stemmen van de mensen de beslissende factor zijn.
Het IIPF veroordeelt de aanvallen van de regering op de vrijheid, veiligheid en waardigheid van de mensen uit naam van de godsdienst en met gebruikmaking van alle officiele en niet-officiele regeringskracht en wijst de beschuldigingen tegen leraren, artiesten, politici en alle mensen die tijdens de miljoenendemonstratie op 15 juni hebben meegedaan, af.
Aan het einde van de verklaring waarschuwt het Participation Front dat het land op iedere wijze in een crisis verkeert en dat de enige manier om uit deze crisis te komen is zich aan de grondwet te houden en de wens van de mensen om hun recht op vrijheid van samenkomst, persvrijheid en deelname aan verkiezingen te erkennen.
bron: droi.wordpress.com

enduring america


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Valt er dan nog iets te lachen in Iran?