Wednesday, June 02, 2010

Iran: overheid?

De International Campaign for Human Rights in Iran heeft voor de eerste verjaardag van de presidentsverkiezingen een 36-pagina groot rapport uitgebracht genaamd: Men of Violence: Perpetrators of the Post Election Crackdown.
In dit rapport staan 15 profielen van ambtenaren die hetzij een wreed repressie beleid hebben uitgevoerd, hetzij initieatieven genomen hebben om het geweld tegen demonstranten te bevorderen.
Hier staat multimedia van de profielen en het rapport zowel in het engels als in het farsi.
De namen van de 15 officials zijn:
1. Hossein Taeb, Commandant van de Basij Forces tijdens de verkiezingen.
2. Gholam Hossein Mohseni Ejei, Minister van Inlichtingen tijdens de verkiezingen, huidige Algemeen Aanklager.
3. Ismail Ahmadi Moghadam,Hoofd van de iraanse politie.
4. Saeed Mortazavi, tijdens de verkiezingen Aanklager van Teheran en de verantwoordelijke voor het sturen van mensen naar Kahrizak.
5. Sadeq Mahsouli, Minister van Binnenlandse Zaken tijdens de verkiezingen,verantwoordelijk voor de aanval op de campus van de universiteit op 15 juni 2009.
6. Abolghassem Salavati, zittende rechter bij Branch 15 van het Islamic Revolutionary Courts. Hij is een van de slechts 3 rechters die na de verkiezingen zaken tegen demonstranten behandelden. o.a. verantwoordelijk voor 9 doodsvonnissen en heeft als bijnaam “The Judge of Death.”
7. Seyed Hassan Firouzabadi, Chief of Staff van Joint Armed Forces van Iran, verantwoordelijk voor alle militairen inclusief de IRGC en de politie.
8. Mohammad Ali Jafari, Commandant van de IRGC.
9. Mohammad Moghisseh, Hoofd van Branch 28 van de Islamic Revolutionary Courts.
10. Ayatollah Ahmad Jannati, Secretaris Generaal van de Guardian Council.
11. Ayatollah Mohammad Taghi Mesbah Yazdi, hoofd van het Khomeini Education and Research Institute in Qom en lid van de Assembly of Experts.
12. Yadollah Javani, Hoofd van het IRGC Politiek Bureau.
13. Rouhollah Hosseinian, parlementslid. Leider van 36 parlementariers die een wet voordtelden om de tijd tussen straf en executie tot 5 dagen te verminderen.
14. Ali Saeedi,vertegenwoordiger van de Supreme Leader in het IRGC.
15. Hossein Shariatmadari, Managing editor van Kayhan Newspaper, een van de eersten die hervormingsgezinde presidentskandidaten ervan beschuldigde een fluwelen revolutie te willen uitvoeren.



De vroegere agent van de inlichtingendienst Reza Malek is ernstig mishandeld door bewakers in Evinprison.
Malek, die ouder dan 70 jaar is werd op 22 mei geblinddoekt en geboeid door bewakers in de verhoorkamer van ward 240 mishandeld.

Malek is in 2001 tot 8 jaar gevangenis veroordeeld nadat hij inlichtingen over de kettingmoorden bekend wilde maken. Hij heeft 6 jaar in isolatie gezeten en is, hoewel zijn straf in 2009 was afgelopen, niet vrijgelaten.
bron: RAHANA

enduring america

Iran in de wereldpers


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

No comments: