Tuesday, July 20, 2010

Iran: woorden

In de stad Ahvaz is zondag een man in het openbaar opgehangen.De man A. Sh. was veroordeeld voor het smokkelen van 496 gram heroine.
Ook werden volgens ISCAnews zondag in de stad Kerman 3 mannen in de gevangenis opgehangen.
de mannen, Abbas Y., Rohollah B. en Mohammad Naeem Sh. waren veroordeeld voor drugshandel.
bron: iranhr.net



De aanklager van Babol heeft een reisverbod opgelegd aan Adeleh Ziaei voor het schrijven van een blogentry genaamd I am sorry op haar echtgenoots weblog.
Haar man, de artist, zanger en schrijver Arya Aramnejad was in maart 2010 gearresteerd.
Adeleh Ziaei heeft geschreven dat het haar spijt dat zij hem niet geloofde toen hij zei dat termen als Wet, vrijheid waardigheid en gerechtigdheid in Iran niets anders zijn dan betekenisloze woorden.
bron: HRHI


Leila Tavassoli is veroordeeld tot twee jaar gevangenis voor het deelnemen aan protesten en het geven van interviews aan de BBC en radio Farda.
Zij was getuige van een hitandrun door een politieauto gedurende de Ashuraprotesten.
Haar man, Farid Taheri zit sinds 13 januari gevangen. Het hof heeft het vonnis tegen hem van 3 jaar gevangenis bevestigd.
bron: persian2english


In de stad Mahabad zijn de afgelopen dagen Kambiz Ebrahimzadeh en Nader Sharifi gearresteerd.
Er wordt gezegd dat de reden samenwerking met koerdische partijen is.
In het dorp Shamshir bij de stad Paveh zijn op 15 juli Kamil Ghaderi, Milad Yousefi en Adnan Zahedi gedagvaard door het ministerie van inlichtingen en gearresteerd. Zij zijn meteen in isolatie geplaatst.
bron: HRHI



Al meer dan 7 maanden is er niets bekend over Aziz Mohammadzadeh, een koerdische politieke gevangene, die ter dood is veroordeeld.
Verschillende berichten zeggen dat hij in hongerstaking is gegaan, onbevestigde andere berichten zeggen dat hij door marteling is gedood.
bron: persian2english

enduring america



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

Zolang het niet erger wordt dan een reisverbod ...

Anonymous said...

Natuurlijk is gevangenisstraf erger, maar een reisverbod is ook niet leuk. Er zit namelijk veel meer aan vast. Je wordt continu in de gaten gehouden, krijgt rare en bedreigende telefoontjes op de vreemdste uren en moet je vaak melden bij de plaatselijke geheime dienst. Verder staat je naam in de computers van alle Iraanse vliegvelden.
Groet / Loes