Thursday, August 19, 2010

Iran: straffen

Op 12 augustus zijn in de stad Azna, Lorestan 3 mensen in het openbaar opgehangen.
Op deze website staan (schokkende!!) videobeelden.
Namen zijn niet bekend.
bron: droi.wordpress.com

De website Kurdish Perspective bericht dat de ondervragers van de Evinprison de tong hebben geamputeerd van de turks/koerdisch politieke gevangene Matin Arjan uit Batman, Turkije.
Zijn broer bevestigde het nieuws en zei dat zijn broer in zeer slechte conditie is.Tengevolge van martelingen heeft hij psychische problemen en lever en darmschade.
Arjan zit sinds 2005 gevangen en is veroordeeld tot 10 jaar gevangenis voor het illegaal in Iran komen en het lidmaatschap van de PKK.
bron: persian2english



De koerdische politieke gevangene Mohammad Amin Agoushi die ter dood is veroordeeld, is uit protest tegen de hem opgelegde beperkende maatregelen in hongerstaking gegaan. Agoushi zit in de gevangenis van Orumieh.
Hij is samen met Iraj Mohammadi en Ahmad Pouladkhani op beschuldiging van spionage ter dood door het vuurpeloton veroordeeld.
bron: HRHI



Volgens de website Aftab zijn de kranten Sepidar en Parastoo verboden wegens "het publiceren van beelden tegen de openbare eerbaarheid" en onverschilligeid tegen hun taak als pers ten opzichte van het uitvoeren van deze overtredingen.
Ook de krant Asia is verboden voor publicatie van dergelijke beelden en het propageren van verspilling door dergelijke beelden.
bron: en.greenvoice.com

enduring america


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

6 comments:

Johan said...

Amputatie van de tong. Het is een cynische opmerking, ik weet het, maar hij zal nu niet veel meer kunnen zeggen. Walgelijke methode.

Anonymous said...

Na het lezen van je blog (amputatie van een tong, hoe verzin je het?) en het -gedeeltelijk- bekijken van de You Tube film, vraag ik mij af hoe het mogelijk is dat NIEMAND in de wereld ingrijpt in Iran. De ernstigste schendingen van de mensenrechten vinden daar plaats.

Ik word er moedeloos van.
Loes

christinA eijkhout said...

Ik vraag mij dat ook wel eens af.... misschien kun jij je de martelingen nog hernneren van de 80er jaren?
Dit is hetzelfde.

Anonymous said...

De bedoeling is dat de mensen murw worden gebeukt zodat ze het systeem accepteren.
Als je moedeloos wordt zijn ze al half geslaagd.

Anonymous said...

Bedenk dat deze mensen voor hun vrijheid vechten, en deze berichten zijn alleen maar een indicatie dat het er hard aan toegaat.
Wij moeten ervoor zorgen dat het niet zinloos is.

Groet Anton

Anonymous said...

Misschien ten overvloede.
http://www.youtube.com/watch?v=1UrfeIkIoi0