Monday, November 29, 2010

Iran:noemen

Op 25 november zijn Ibrahim Soleimani, Borhan Razkhadiv, Hamid Maryami en Omid Nouri gearresteerd in een dorp bij Marivan.Er is geen informatie over hun omstandigheden.
De afgelopen maanden zijn diverse burgerrechten, politieke, culturele en literaire activisten gearresteerd in Kurdistan, waarover verder niets bekend is.
Mokhtar Houshmand, Behzad Kurdistani, Aziz Naseri, Bahman Fatahzadeh, Borhan Derakhshani, Bariar Kaveh, Borhan Khosravi, Amir Kaveh, Mosleh Badakhsh, Mokhtar Afra, Mahmoud Moradani, Keyvan Nikpey, Jamal Parvazeh, Farzad Badakhsh, Ghanea Kaveh, Zana Kasraei, Hiva Minavi, Majid Bakhtiari, Hajir Ebrahimi, Loghman Moradi en Zanyar Moradi zijn andere inwoners van Marivan die gearresteerd zijn .
bron: HRHI

De dochter van het lid van Islamic Iran Participation Front, Dr. Kianoush-Rad, Sajedeh Kianoush-Rad en haar man Behrouz Shahrokhnia zijn samen met verschillende andere mensen na huiszoekingen gearresteerd.
Een aantal andere mensen zijn opgeroepen om bij de openbare aanklager in Teheran te verschijnen.
bron: HRHI



IRNA meldt dat de atoomwetenschapper Majid Shahriari van de Shahid Beheshti University in Teheran, gedood is bij een bomaanslag.Zijn vrouw raakte gewond.
Bij een tweede bomaanslag werden de wetenschapper Fereydoon Abbasi en zijn vrouw gewond.
De bommen waren volgens IRNA door mensen op motorfietsen aan de autoruiten bevestigd.
bron: BBC

Een van de "cables"van de bekendgemaakte wikileaksdocumenten vermeldt dat de koning van Saudi-Arabie aan de USA heeft gevraagd om Iran aan te vallen.
bron: monstersandcritics.com




EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Veel landen in het Midden-Oosten hebben kennelijk toch schrik van de Iraanse atoomplannen.