Thursday, December 02, 2010

Iran: deplorabel

Jaras publiceerde een verklaring van Babak Hassani Abharian, Majoor bij het police departement ten tijde van de moord waarvoor Shahla Jahed gisteren opgehangen is.
In deze zaak zijn zoveel onduidelijkheden en fouten gemaakt dat er door International Committee of Human Rights lawyers (ICHRL) een brief gestuurd is naar Sadegh Larijani met het verzoek de executie tegen te houden.Dit is niet gebeurd.
bron: persian2english



Ali Saremi, 62,een politieke gevangene die meer dan twintig jaar gevangen zit, heeft een brief geschreven waarin hij de slechte omstandigheden in Iran’s Gohardasht ‘Rajai Shahr’ prison in Karaj beschrijft.
Onder andere schrijft hij dat in het jaar dat hij gevangen werd genomen door een van de ondervragers werd gezegd dat er maar 80 politieke gevangenen in het hele land waren.
Nu zijn het er alleen al in de Evin and Gohardashtgevangenissen meer dan 400, van de rest van het land weet hij niets.
Hij schrijft ook dat in het jaar 2009, toen hij naar Gohardasht werd overgebracht, er 500 gevangenen in ward 4 zaten. Dit jaar is het aantal gevangenen toegenomen tot 1300 gevangenen, alleen in ward 4.
Er zijn 8 afdelingen in Gohardashtprison, waar afgelopen jaar 450 gevangenen zijn bijgekomen.Er zijn 10 gevangenissen in Teheran dus kan geconcludeerd worden dat iedere maand 4500 burgers in de gevangenis worden opgesloten.
De gevangenen worden bij aankomst drie dagen geisoleerd en krijgen ondergoed en een bord en een mok.Daarna gaan ze naar de afdelingen.
De gevangenen krijgen geen kleren, borden, mokken, tandenborstels of tandpasta.Zij moeten overal zelf voor zorgen.
De meeste gevangenen hebben geen contact meer met thuis en hebben geen familieleden om financieel voor hen te zorgen.Ook hebben vele mentale of fysieke problemen en ziektes. Het leven van deze gevangenen is zeer slecht, vaak hebben zij alleen lege verpakkingen om als bord te gebruiken.
bron: persian2english



Lijst van evenementen voor Students Day, 7 december

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Politieke gevangenen zijn dus 'beter' af in Iran.