Friday, December 17, 2010

Iran: dreigend

De familieleden van de politieke gevangene Mohammad Nourizad is samen met Fakhrossadat Mohtashamipour, de vrouw van Mostafa Tajzadeh, op 16 december voor de Evinprison gearresteerd op de aanklacht "gemeentevorming".
De arrestatie kwam nadat op de website van Nourizad bericht stond over zijn overbrenging naar het ziekenhuis tengevolge van zijn slechte gezondheidstoestand als gevolg van zijn hongerstaking.
Zijn familie was naar Evin gegaan om te horen of er nieuws was.
bron: iranhumanrights.org

Mashallah Shamsolvaezin, vice-president van de Journalists Union en woordvoerder van het Freedom of Press Committee, is veroordeeld tot 16 maanden gevangenis.
Hij was aangeklaagd voor belediging van de president door Ahmadinejad een onderdrukker en majnoun (krankzinnig) te noemen in een interview met Al-Arabiya.
bron: HRHI

Hojjatoleslam Soleimani , een lid van de Assembly of Qom Seminary Scholars and Researchers is gearresteerd terwijl hij samen met Ayatollah Mousavi-Tabrizi op het Beheshteh Zahra Cemetery was om de slachtoffers van de verkiezingen te herdenken.
bron: HRHI

Een noorse iranier was met Ashura in 2009 getuige van de moorden op tegenstanders van de verkiezingen. Nu deze via de Wikileaks Cables door de U.S. ambassade in Oslo, die de getuigenis van het noorse ministerie van buitenlandse zaken kreeg, naar buiten is gekomen, heeft deze student een interview gegeven.
bron: freedomessenger.com


mensenrechtschendingen rapport deel 1 week van 13 december

EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Johan said...

In Nederland zouden we het een hangfamilie noemen.

christinA eijkhout said...

:)
Alleen heeft het woord "hang" voor Iran een iets andere betekenis....