Sunday, January 23, 2011

Iran: draai

Van 19 december tot 19 januari hebben in Iran 97 executies van politieke gevangenen en drugshandelaren plaatsgevonden.
Ook is door de iraanse justitie gesproken van komende executies van drugshandelaren in diverse provincies van het land.
De International Campaign for Human Rights in Iran heeft de laatste maanden regelmatig bericht over de geheime executies in de Vakilabad Prison in Mashhad. Deze zijn door de iraanse justitie niet meegeteld in de statistieken.
bron: ICHRI


Op 18 januari is de executie van Jafar Kazemi(foto) en Mohamad Ali Haj Aghaie op het laatste moment tegengehouden.
Zij waren al van afdeling 350 van Evinprison overgebracht naar afdeling 209 om televisieopnames van een valse bekentenis te maken.Zij weigerden echter.
Later zijn zij weer teruggebracht naar afdeling 350.
bron: persian2english

Vrouwelijke voetbalfans mogen van de iraanse staatspolitie voortaan niet meer in theaters naar live-uitzendingen van voetbalwedstrijden kijken.De politie heeft opgeroepen tot het verbod omdat, volgens ILNA “de aanwezigheid van vrouwen en gezinnen in bioscopen het veiligheidsrisico en onfatsoenlijk gedrag verhoogt".
De uiteindelijke beslissing zal door het Ministry of Culture and Guidance moeten worden genomen.
Vrouwen mogen in Iran al niet in stadions naar wedstrijden kijken.
bron: freedomessenger.com



De journalist Ehsan Mehrabi,35, die tot 1 jaar gevangenis was veroordeeld heeft zich zaterdag aan de gevangenis moeten melden om zijn straf uit te zitten.
Hij was veroordeeld voor het maken van anti-regime propaganda door het maken van interviews voor BBC Persian and RadioFarda.
bron: HRHI


In hoger beroep is de politieke en burgerrechtenactivist en lid van Committee for Human Rights Reporters Saeid Haeri, veroordeeld tot 2 jaar gevangenis.
Eerder was hij veroordeeld tot 2 jaar gevangenis en 74 zweepslagen vanwege het verstoren van de openbare orde en samenzwering.
bron|: HRHI


3 advocaten hadden een klacht ingediend over het onwettige gedrag van het ministerie van inlichtingen, maar uiteindelijk zijn zij zelf veroordeeld.
Farshid Yadollahi en Amir Eslami, die advocaat waren voor derwishes op Kish Island zijn veroordeeld tot 6 maanden gevangenis, wegens het verstoren van de openbare mening en smaad, terwijl hun clienten vrijgesproken werden van rechtsvervolging.
Mostafa Daneshjou is tot 7 maanden gevangenis veroordeeld, dit ivonnis werd in hoger beroep bevestigd.
bron: HRHI

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Johan said...

Blijft de tv over. Als man lief het tenminste toestaat.