Tuesday, January 25, 2011

Iran: verder

Twee weken na berichten van de International Campaign for Human Rights in Iran dat justie een opmerkelijke versnelling in het aantal executies doorvoert, is het aantal executies in Iran zelfs nog verhoogd.
Tijdens de afgelopen 35 dagen zijn meer dan 100 doodsvonnissen uitgevoerd in verschillende delen van Iran. De reden hiervoor is onduidelijk en de iraanse justitie heeft geen nadere toelichting gegeven.
bron: persian2english


Als woordvoerder voor de Human Rights House in Iran is de advocaat en mensenrechtactivist Mohammad Mostafaei geintroduceerd.
Hij was advocaat van veel gewetensgevangenen. In 2010 is hij naar Noorwegen gevlucht en heeft asiel aangevraagd.
bron: HRHI


De leden van de Pan-Iranist Party Hojjat Kalashi en Milad Dehghan die vorige week waren gearresteerd en vandaag op borg zouden worden vrijgelaten, zijn op bevel van de rechter overgebracht naar de Ahvaz Sepidar Prison.
Zij werden gearresteerd tijdens een herdenking voor het vorig jaar overleden hoofd van de partij, Ebrahim Mirani.
bron: HRHI


In Karaj is de christen Behanm Irani bij het verlaten van de rechtbank gearresteerd en naar een onbekende plaats overgebracht.
Hij was gedagvaard voor de rechtbank te verschijnen in verband met een klacht tegen hem.
bron: HRHI



De journalist Siamak Ghaderi die op 8 augustus 2010 gearresteerd is, is veroordeeld tot 4 jaar gevangenis en een boete. De aanklacht was anti-regime propaganda, handelen tegen de staatsveiligheid en het verstoren van de publieke orde.
bron: HRHI


ISNA meldde dat ayatollah Khamenei Luitenant-General Farzad Ismaili tot Chief of Staff van de Luchtdefensie, Hatamul-Anbiya' van Iran, heeft benoemd.
bron:en.trend.az



EAWorldView



Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Anonymous said...

Mijn teller sinds 1 januari 2011 staat vandaag op 90 executies. Ongelooflijk.
Groet / Loes

Johan said...

Lijkt me moeilijk om te werken op Iran vanuit Noorwegen.